Najlepše evropske reke za krstarenja

Najlepše evropske reke za krstarenja

Najlepše evropske reke za krstarenja

Rečna krstarenja su sektor kruzing industrije koji se ubedljivo najbrže razvija, a Evropa, zahvaljujući svojim brojnim rekama i sistemima plovnih kanala, nudi najrazličitije opcije, za svačiji džep.

Itinereri kruzing kompanija obiluju svetski poznatim kulturnim i istorijskim atrakcijama, tematskim putovanjima (vinskim, istorijskim, itd.), a ovo su su četiri evropske reke sa najboljom kruzing ponudom.

Romantična Rajna
Rajna je jedna od žila kucavica Evrope, koja izvire u Švajcarskoj i uliva se u Severno more, prolazeći kroz čak šest evropskih zemalja. Itinereri najlepših krstarenja obuhvataju atrakcije između francuskog Strazbura i nemačkog Kelna, koji je ujedno i najveći grad na ovoj reci. Nepregledni vinogradi i srednjovekovni zamkovi oplemenjuju pejzaže između brojnih gradova koje ćete imati priliku da posetite, među kojima su Štajer, Majnc, Nirnberg i Koblenc. Neka od ovih krstarenja obuhvataju i plovidbu Mozelom, Majnom ili Elbom.

Moćni Dunav
Lepi plavi Dunav dugačak je 3.000km, što ga čini drugom najdužom rekom u Evropi, posle Volge. Od Nemačke do Crnog mora, ova moćna reka prolazi kroz (ili predstavlja granicu) 10 zemalja, uključujući i našu, zbog čega krstarenja Dunavom mogu biti veoma raznolika i obuhvataju različite itinerere. Gradovi koji su iznikli na njegovim obalama mogu se pohvaliti bogatom istorijom i kulturnim nasleđem, a najvažnije u rečnim itinererima su posete prestonicama Beču, Budimpešti, Bratislavi i naravno, Beogradu. Đerdapska klisura predstavlja jednu od najspektakularnijih rečnih cruising atrakcija Evrope.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Lepotica Loara
Loara je jedna od najlepših reka Evrope i najduža u Francuskoj, pa zato ne čudi što na njoj možete uživati u nekim od najlepših cruising iskustava u Evropi. Regiju Loara, Pays de la Loire, odlikuje bogato kulturno i istorijsko nasleđe, sa brojnim dvorcima uz obalu reke. Najpoznatiji su svakako Chambord i Chenonceau, kao i Azay-le-Rideau. Krstarenja uključuju posetu dvorcima sa vodičima, ali i degustacije lokalnih specijaliteta.

Impresivna Volga
Krstarenje najdužom rekom Evrope obuhvata posetu istorijskim gradovima, turističkim atrakcijama, ali i uživanje u spektakularnom pejzažu. Kao glavni plovni put zapadne Rusije, podeljena je na tri dela – gornju, srednju i donju Volgu. Zbog njene dužine i veličine Rusije, nemoguće je obići sve važne atrakcije locirane uz Volgu tokom jednog krstarenja, zato većina kompanija nudi putovanja između Moskve i Sankt Peterburga, u trajanju između sedam i deset dana, u zavisnosti od broja uključenih ekskurzija. Krstarenja obuhvataju i plovidbu po velikim ruskim jezerima, upoznavanje tradicionalnih ruskih običaja, ali i degustaciju čaja iz samovara.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...

2 Komentara

 1. Volela bi da saznam koliko traju ta krstarenja, kad se ide i koliko koštaju?

  Pošaljite odgovor
  • Draga Marija,
   Kada su krstarenja u pitanju, mogućnosti su brojne, što se tiče itinerera, ali i cena. Predlažemo da se na internetu informišete na sajtovima agencija koje u svojoj ponudi imaju ova putovanja o svemu što vas zanima.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X