Najneverovatniji muzički festivali u Evropi ovog leta

Najneverovatniji muzički festivali u Evropi ovog leta

Najneverovatniji muzički festivali u Evropi ovog leta

Širom Evrope će se narednih meseci održavati sjajni muzički festivali, a mnogi od njih su smešteni na neverovatnim lokacijama.

Primer našeg Exit-a pokazuje koliko je atraktivna lokacija dobra reklama, ali daleko od toga da je on usamljen. Od kruzera i industrijskih četvrti do tvrđava i manastira, ovo su samo neki od evropskih festivala koji se održavaju na zanimljivim lokacijama.

UVA Festival, Španija
UVA festival kombinuje dobru muziku i spektakularnu panoramu, a održava se u manastiru iz 15. veka u španskom gradiću Ronda, poznatom po lavirintu starih ulica i prelepih tradicionalnih zdanja, zbog kojih se našao na Listi svetske baštine UNESCO-a. UVA je veoma intimno okupljanje (za 650 ljudi), i predstavlja interakciju između muzike, vizuelne umetnosti i arhitekture. Među izvođačima su Call Super, DJ Central, DJ Sports, Donna Leake, Habibi Funk i Debora Ipekel. Ove godine se održava između 08. i 10. juna.

Ark Cruise, Španija i Francuska
Tokom ovog festivala gosti Royal Caribbean-ovog broda Vision of the Seas dobijaju mogućnost da istraže Barselonu, Ibicu, Palmu i Sete. Luksuzni festival na vodi ima četiri bine, od kojih je najatraktivnija gornja paluba oko bazena. Za zabavu je zaduženo 50 DJ-eva , uključujući Loco Dice, Luciano, Nastia, Booka Shade, Camelphat, Claptone i Faithless. Gosti mogu da biraju između dva datuma polaska: 30. avgusta (do 03. septembra) i 03. septembra (do 07. septembra). Putnici mogu da biraju između šest polaznih destinacija.

Cirque Magique Festival, Belgija
Magija, klovnovi, bića iz mašte i cirkusko okruženje, tako izgleda Cirque Magique Festival, koji se u avgustu održava u belgijskom gradu Ledegemu. Ovaj događaj kreiran je tako da podstakne maštu posetilaca, a od sadržaja, posebno je popularan misteriozni Imaginarium Stage, teatralni Circodrome i romantični Kaleidoscope, dok južnoafrički Artescape Collective kreira pravi vilinski svet. Ove godine, od 03. do 05. avgusta, na programu su Sven Väth, Luciano, Ben Sims b2b Truncate, DJ Ghost, DVS1, Oscar Mulero, Nicole Moudaber i Roman Flugel.

Kappa FuturFestival, Italija
Ako više volite industrijsko okruženje, Kappa FuturFestival u Torinu je prava stvar za vas. Održava se u nekada napuštenom industrijskom kompleksu Parco Dora, koji se može pohvaliti sa pet svetski poznatih stage-va. Ove godine, najavljena su gostovanja velikih imena elektronske scene, kao što su Jackmaster, Eric Prydz, Fatboy Slim, Solomun, Peggy Gou, Amelie Lens i Robert Hood. Održava se 07. i 08. jula.

RPMM Festival, Portugal
Portugalski festival RPMM održava se u jednom od najlepših gradova, Portu, i to u prelepom istorijskom okruženju zgrada Alfandega, u okviru dela grada koji se nalazi na Listi svetske baštine UNESCO-a.Tokom trajanja festivala, od 28. do 29. jula, brojni prateći događaji organizuju se širom grada. Sve ukupno, u događaju učestvuje preko 50 lokalnih i međunarodnih underground umetnika, uključujući Âme DJ, Matthew Dear, Francesca Lombardo, Guy Gerber, Matt Tolfrey, i Margaret Dygas.

Instytut Festival, Poljska
Impresivna tvrđava iz 19. veka predstavlja atraktivnu scenografiju za jedinstveni događaj koji spaja umetnost i muziku. U Garnizonu Modlin biće smeštena tri stage-a Instytut Festival-a, na čijem programu su sledeća imena: Nina Kraviz, Marcel Dettmann, Oscar Mulero, Dax J, Headless Horseman, Kobosil, Randomer, itd. Održava se od 22. do 24. juna.

Nova Batida, Portugal
Događaji festivala Nova Batida održavaju se širom Lisabona, ali najupečatljiviji prostori su LX Factory, kreativni hab koji se sastoji od magacina, specifično uređenih terasa, modnih outlet-a i barova, i Village Underground Lisboa, nekadašnji tramvajski terminus, sastavljen od starih autobusa i industrijskih kontejnera. Ove godine je potvrđen dolazak sledećih imena: Little Dragon, Gilles Peterson, Seun Kuti + Egypt 80 i Mount Kimbie, a od ostalih sadržaja, najzanimljivije su lekcije surfa, brodske zabave, joga, wellness i street art performansi. Nova Batida se održava od 14. do 16. septembra.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X