Najskuplji evropski gradovi za turiste u junu

Najskuplji evropski gradovi za turiste u junu

Najskuplji evropski gradovi za turiste u junu

Nakon što smo juče objavili da Amsterdam uvodi nekoliko oštrih mera radi smanjenja broja turista, i danas ćemo ovaj grad morati da pomenemo u ne baš pozitivnom kontekstu.

Na upravo objavljenoj listi evropskih gradova sa najskupljim smeštajem za turiste, prestonica Holandije se našla na prvom mestu. A evo koji još gradovi su se našli na listi Top 5 najskupljih.

Amsterdam
Zahvaljujući brojnim hotelima visoke kategorije, ali i jednostavno visokim cenama smeštaja uopšte, prosečna cena noćenja u Amsterdamu iznosi 192 eura. Ovaj grad i dalje ima mnogo toga da ponudi posetiocima, sa svojim prelepim kanalima, zelenim parkovima i svetski poznatim muzejima, ali ako planirate da ga posetite u junu, budite spremni i da potrošite više novca na smeštaj.

Kopenhagen
Kopenhagen se uvek nalazi u vrhu liste gradova sa skupim smeštajem, a sa prosečnom cenom noćenja od 162 eura, ovoga puta se našao na drugom mestu. Putnici takođe treba da se pripreme na visoke cene hrane i pića, ali na ovoj fantastičnoj destinaciji vas čeka zabavni park Tivoli Gardens, prelepa luka i vrhunski restorani, od kojih se mnogi mogu pohvaliti mišelinovom zvezdom.

Dablin
Najbolje Guinness pivo na svetu služi se upravo u Dablinu, ali ako niste zagriženi pivopija, možda ćete razmisliti o tome da svoju posetu ovom gradu pomerite za neko povoljnije vreme, na primer, jesen. Cena noćenja u junu iznosi 142 eura, ali ako je ovaj mesec ipak pravo vreme za vaše putovanje, Dablin vam nudi brojne atrakcije, od Dablinskog zamka i knjige Kellsa (nalazi se u biblioteci Trinity koledža), do monumentalnog Phoenix parka. Gastronomija je na zavidnom nivou, a posebno se izdvajaju lokalne varijante gulaša, odrezak i jela od ribe.

Cirih
Cirh svakako nije destinacija o kojoj ćete razmišljati kada planirate jeftini city-break. Grad je zaista izuzetan, sa šarmantnim starim jezgrom, vrhunskim restoranima, prodavnicama skupe robe, neverovatnom prirodom i bogatom kulturnom umetničkom scenom. Za noćenje ćete u proseku morati da izdvojite 141 euro, ali budite spremni na visoke cene hrane, pića, gradskog prevoza i ulaznica za gradska dešavanja.

Venecija
Od vrtoglavih cena pice na Trgu svetog Marka do vožnje gondolom za koju ćete morati da izdvojite od 80 do 100 eura (40 minuta vožnje), sve u Veneciji što je namenjeno turistima veoma je skupo. Tako i za noćenje u proseku treba izdvojiti 138 eura, ali ovo je jedno od onih mesta koje treba posetiti bar jednom u životu. Posebno zato što je, zbog oštećenja koje izazivaju brojni posetioci) njegova turistička budućnost neizvesna.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X