Najstariji hotel na svetu radi već 1.300 godina

Najstariji hotel na svetu radi već 1.300 godina

Najstariji hotel na svetu radi već 1.300 godina

Postoje hoteli u Parizu i Rimu koji potiču iz 18. ili čak 17. veka, ali jedan stari hotel u Japanu ih je sve nadmašio… za više vekova.

Nishiyama Onsen Keiunkan je japanski rizort u blizini planine Fuđi, i otvoren je 705. godine hrišćanske ere. Ginisova knjiga rekorda ga je zvanično priznala za najstariji hotel na svetu. Pre 1.313 godina osnovao ga je Fujiwara Mahito, i od tada ga vodi ista porodica već 52 generacije.

Hotel je u međuvremenu modenizovan, ali glavne atrakcije – termalni izvori i predivan pogled, i dalje mu daju specifičan šarm.

U hotelskim knjigama zabeleženo je da su ovde boravili mnoge slavne ličnosti, od čuvenih samuraja iz slavne prošlosti Japana, do današnjih političara i slavnih ličnosti. Mochitani no Yu je spa u okviru hotela, gde je voda toliko čista da se gosti pozivaju da je probaju, direktno sa izvora.

Nishiyama Onsen Keiunkan ima 37 soba, uređenih u tradicionalnom japanskom stilu. Cena noćenja kreće od 470 dolara. Ukoliko želite da saznate više o ovom jedinstvenom hotelu, posetite zvanični sajt.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X