Najtrendi destinacije za 2018. godinu

Najtrendi destinacije za 2018. godinu

Najtrendi destinacije za 2018. godinu

Da li ste ikada čuli za ostrvo Išigaki u Japanu? Ako niste, ne brinite, oprošteno vam je. Nismo ni mi, dok nije proglašeno destinacijom koja najviše obećava u 2018. godini.

Maleno ostrvo poznato po belim peščanim plažama, kolonijama korala, prelepim planinskim pejzažima i šumama mangrova, nalazi se u japanskoj prefekturi Okinava i najveće je od Jaejama ostrva. Osim ronilaca, rado ga posećuju i ljubitelji hrane, jer je poznat i po lokalnom specijalitetu, jaejama nudlama.

TripAdvisor je upravo izabrao Išigaki kao najtrendi destinaciju u 2018. godini, u okviru svog 6. godišnjeg proglašenja Travellers’ Choice nagrada. Ostrvo se našlo na vrhu liste „Destinacije u usponu“, koja je formirana na osnovu godišnjeg porasta pozitivnih kritika korisnika TriAdvisor-a po pitanju smeštaja, restorana i atrakcija, kao i na osnovu povećanja interesovanja za bukiranje smeštaja.

Prosečna cena smeštaja na Išigakiju kreće od 160 dolara za noćenje po osobi. Jedan od najbolje ocenjenih hotela na TripAdvisor-u je Art Hotel Ishigaki, sa cenom za noćenje od 120 dolara po osobi. Inače, prefektura Okinava označena je kao novi Bali ili Havaji, budući da broj međunarodnih turista koji posećuju ovu destinaciju raste brzo. U 2016. godini zabeležen je porast od 10,5%.

A evo i kompletne liste „Top 10 destinacija u usponu“ za 2018. godinu:

  1. Išigaki, Japan
  2. Kapaa, Havaji, SAD
  3. Najrobi, Kenija
  4. Halifaks, Kanada
  5. Gdanjsk, Poljska
  6. San Hose, Kostarika
  7. Riga, Letonija
  8. Rovinj, Hrvatska
  9. Nerha, Španija
  10. Kazablanka, Maroko
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X