Ne solite hranu u Egiptu da ne uvredite domaćina

Ne solite hranu u Egiptu da ne uvredite domaćina

Nikada nemojte da dosoljavate hranu u Egiptu.

Iako je svuda u svetu sasvim uobičajeno da se u hranu dodaju so i biber, već prema ličnim afinitetima, u Egiptu to ni slučajno nemojte da radite jer nije po bontonu koji tamo važi.

Da li ste znali da je to za vašeg domaćina ili kuvara u restoranu ogromna uvreda?

Kada malo razmislite, to na neki način i jeste uvredljivo. Onaj ko vam je spremio hranu smatraće da niste zadovoljni ako morate da dodate neki začin, a na taj način vi zapravo i menjate ukus hrane koja više neće biti ista i kvarite kreaciju vašeg kuvara ili domaćina.

Zbog toga ćete retko na stolovima u restoranu videti posude za so i biber. Ako su tu, probajte krišom da začinite, a ako nisu i ne pokušavajte da ih tražite od konobara.

Osim različitih kuhinja postoje i razni običaji konzumiranja hrane. Znate li šta se doručkuje u zemljama širom sveta, koja je najukusnija ulična hrana u Tajlandu. Kulinarstvo je veliki pokretač turizma – posebno u Italiji. Pročitajte još i kratak kulinarski vodič kroz Grčku.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Posto je hrana neizostavni deo svakog putovanja, mislim da bi jos clanaka o nacionalnim jelima i kuhinjama bilo svakako dobrodoslo.
    Zanimljivi su i Vasi saveti o razlictim obicajima, bilo da su vezani za hranu ili ne.
    Ipak vecina putnika uziva kako u putovanjima, tako i u hrani, i u zivotu!

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X