KLM aplikacija proverava dimenzije prtljaga

KLM aplikacija proverava dimenzije prtljaga

KLM aplikacija proverava dimenzije prtljaga

Od danas, 7. septembra, svi putnici aviokompanije KLM koji imaju telefone sa kamerama mogu lako da provere da li je njihov ručni prtljag prave veličine. Ova kompanja je predstavila najnoviju tehnologiju u svetu avio industrije.

Proširena realnost je termin koji opisuje viđenje sveta dopunjeno kompjutersko generisanim tekstom, slkom ili zvukom. KLM je odlučio da iskoristi upravo ovu tehnologiju kako bi svojim putnicima olakšao da provere da li je njihov ručni prtljag odgovarajuće veličine.

Kada budu pogledali kroz svoju kameru, KLM-ova aplikacija za proveru veličine prtljaga će prikazati jedan providan kofer adekvatne veličine i sve što treba da se uradi jeste da se kamera usmeri ka sopstvenoj torbi tako da se ona na ekranu nađe pored šablona. Na taj način će se proveriti da li se torba uklapa u propisane dimenzije.

Ova provera prtljaga je deo KLM-ove aplikacije dostupne za telefone sa iOS i Android platformama.

„Upotrebom proširene stvarnosti KLM je napravio veliki korak u razvoju digitalnih usluga u avio-industriji. Zahvaljujući proširenoj stvarnosti naši putnici sada mogu u nekoliko sekundi da provere da li je njihov prtljag adekvatne veličine. Time smo pokazali da su nam putnici na prvom mestu. Nastavićemo da budemo pioniri u upotrebi tehnoloških inovacija kako bismo našim putnicima obezbedili prvoklasnu uslugu“, rekao je Peter Greneveld, potpredsednik digitalnog sektora u kompaniji Air France – KLM.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X