Nova Netflix-ova serija istražuje temu mračnog turizma

Nova Netflix-ova serija istražuje temu mračnog turizma

Nova Netflix-ova serija istražuje temu mračnog turizma

Najnoviji Netflix-ov travel dokumentarac koji se bavi fenomenom mračnog turizma i istražuje destinacije koje promovišu smrt, uništenje, katastrofe ili tragedije, premijerno je prikazan 20. jula i dostupan je na Netflix-ovom striming servisu.

Serijal ima osam epizoda koje su podeljene prema regionima: dve su posvećene SAD-u, a po jedna Evropi, Latinskoj Americi, Japanu, Kazahstanu i Turkmenistanu, Africi i Jugoistočnoj Aziji. Sa fenomenom mračnog turizma upoznaje nas novozelandski novinar David Farrier, koji u svakoj epizodi istražuje po nekoliko lokacija sa bizarnim turističkim atrakcijama. Neke od njih su neobične (pripreme za kraj sveta), druge su mračne (ture posvećene serijskim ubicama ili tura koja se bavi atentatom na Džona Kenedija), dok su neke i stvarno opasne (izlaganje radijaciji i podvrgavanje torturi).

Serija je za sada izazvala oprečne reakcije gledalaca. Neki su oduševljeni Farrier-ovim otvorenim pristupom i radoznalošću, dok mnogi smatraju da su neki sadržaji neprimereni, između ostalog korišćenje plaćenog ubice Pabla Eskobara kao vodiča ili učestvovanje u indonežanskom ritualu iskopavanja leševa.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X