Nova Ryanair-ova pravila o prtljagu: Prvi utisci

Nova Ryanair-ova pravila o prtljagu: Prvi utisci

Nova Ryanair-ova pravila o prtljagu: Prvi utisci

Ryanair je 01. novembra na svojim letovima počeo da primenjuje nova pravila o prtljagu.

Prema ovim pravilima, putnici koji kupe Priority Boarding mogu da ponesu dva komada ručnog prtljaga, dok oni koji se nisu odlučili za ovu opciju, mogu da ponesu jedan komad prtljaga (40% veći nego ranije) ili mogu da doplate 8 eura za još jedan ručni prtljag težine do 10kg.

Nedelju dana nakon početka primene novih pravila, iz kompanije Ryanair objavili su da su veoma zadovoljni inicijalnim rezultatima i reakcijama putnika. Oni navode da je za samo sedam dana tačnost Ryanair-ovih letova poboljšana za 11%, da je zabeleženo brže vreme ukrcavanja i manji broj letova koji kasne, i brži prolazak putnika korz sigurnosnu proveru na aerodromima, zbog smanjenog obima ručnog prtljaga.

Kenny Jacobs iz Ryanair-a izjavio je: „Primili smo puno pozitivnih povratnih informacija od naših kupaca i zračnih luka širom Europe, kako su naša nova pravila prtljaga smanjila redove u zračnim lukama prilikom sigurnosne provere i poboljšala iskustvo bordinga, s tim da je tačnost porasla za 11%, budući da smo eliminisali preuzimanje besplatnog kabinskog prtljaga, a time i kašnjenja u letu. Korisnici Ryanair-a već su uštedeli milione eura prilikom prebacivanja s 25 eura za 20kg prijavljenog prtljaga na našu novu nižu cenu od 8 eura za 10kg predanog prtljaga. Do 50% kupaca i dalje donosi dva komada ručnog prtljaga, budući da biraju našu uslugu Priority Boarding-a.”

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X