Nove mobilne aplikacije za savremene putnike

Nove mobilne aplikacije za savremene putnike

Nove mobilne aplikacije za savremene putnike

Pored standarnih aplikacija i platformi koje se sada već podrazumevaju u pametnim telefonima putnika (Google Mape, socijalne mreže, aplikacije za razmenu poruka, itd.), u organizaciji i realizaciji putovanja mogu vam pomoći i brojne druge aplikacije, od onih za bukiranje avio prevoza i smeštaja, preko vodiča za destinacije, do onih koje spajaju putnike i domaćine sa sličnim interesovanjima.

Budući da se na Google Play-u i AppStore-u svakodnevno pojavljuju novi sadržaji ovog tipa, nekada je teško napraviti dobar izbor. Evo predloga pet poznatih aplikacija, koje vam zaista mogu biti od koristi pri organizaciji putovanja.

Trip.com
Nekada poznat kao Gogobot, Trip.com je aplikacija pomoću koje možete da istražujete smeštaj, aktivnosti i sadržaje na destinaciji, kao i prevoz do nje. Trip.com pokriva preko 60.000 destinacija, a u izboru vam mogu pomoći ocene drugih putnika. Dodatnu pomoć tokom odabira daje mogućnost da opišete svoju ličnost i putne preference (na primer, „luksuzna putovanja“, „gastronomska putovanja“, „zabava“, itd.), što vam može suziti pretragu i uštedeti vreme. Aplikacije je besplatna (za iOS i Android).

Localeur
Ova travel aplikacija vam nudi savete o destinaciji od ljudi koji je najbolje poznaju. Zajednice lokalaca raznih zvanja i interesovanja, od umetnika do preduzetnika, posavetovaće vas o najboljim kafeima, restoranima i mestima za izlazak. Ovde možete naći preporuke za hotele i lokalne itinerere. Localeur nudi savete za gradove širom sveta, ali je posebno dobra za posetu SAD-u, gde pokriva 50 većih gradova. Aplikacija je besplatna (za iOS i Android).

500px
500px je aplikacija koja okuplja ozbiljne fotografe, a njena zajednica broji više od 11 miliona korisnika. Osim što ćete moći da uživate u mnoštvu prvoklasnih fotografija iz celog sveta, ova aplikacija korisnicima omogućava da međusobno dele svoje fotografije sa putovanja i da na osnovu reakcija i saveta dalje rade na poboljšanju svojih fotografskih veština. Osnovna aplikacija je besplatna, a nadogradnja na pro verzije se naplaćuje (za iOS i Android)

Time Out
Brend poznat po organizovanju city break-ova širom sveta, od Njujorka do Barselone, kreirao je aplikaciju koja vam pomaže u virtuelnom istraživanju destinacije i daje uvid u liste najboljih restorana, tržnih centara, kafea, barova i događaja koje možete posetititi. Osim što je veoma korisna na destinaciji, Time Out vas svojim sadržajima možete insipirisati i da se odlučite na putovanje. Aplikacija je besplatna (za iOS i Android).

Musement
Dostupna za više od 350 svetskih destinacija širom sveta, Musement je aplikacija-vodič koja vas upoznaje sa zanimljivim lokalnim sadržajima. Posebno je korisna opcija za kupovinu karata i ulaznica za lokalne sadržaje, događaje i turističke ture, uz detaljne opise i objašnjenja istih. Aplikacija je besplatna (za iOS i Android)

Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. Svaka drzava bi trebala da uradi svoju aplikaciju sa bazom podataka sta raspolaze u drustvenom i pivatnom sektoru od apartmana za smestaj do turistickih destinacija.

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

error: Content is protected !!