Novi kruzer MSC Seaview zaplovio iz Đenove

Novi kruzer MSC Seaview zaplovio iz Đenove

Novi kruzer MSC Seaview zaplovio iz Đenove

Najnoviji član rastuće flote MSC Cruises-a, MSC Seaview, inaugurisan je 09. juna u pravom MSC-ovom stilu uz prisustvo zvezda, VIP gostiju, poslovnih partnera, predstavnika medija i top menadžmenta MSC Cruises-a i povezanih kompanija MSC grupe.

Gianluigi Aponte, osnivač i izvršni predsednik MSC grupe, a ujedno i vlasnik broda, učestvovao je u svečanosti zajedno s ostalim članovima porodice Aponte i Aponte-Vago.

MSC Cruises, najveća svetska kompanija za krstarenja u privatnom vlasništvu i lider na tržištima Evrope i Južne Amerike, poznat je kao izvrstan domaćin i organizator proslava krštenja za svaki novi brod, pa tako i ovo nije bio izuzetak, uz brojne zvezde, zabavu uživo, govore, vatromet i gala večeru u kombinaciji s važnim pomorskim tradicijama koje su od velike važnosti MSC Cruises-u kao porodičnoj kompaniji s dugogodišnjom pomorskom baštinom.

Program krštenja vodila je zvezda italijanske televizije Michelle Hunziker, koja je na pozornici pozdravila „oca italijanskog blues-a“ Zucchera Fornaciarija. TV zvezda Lorella Cuccarini bila je u središtu posebnog trenutka na pozornici, a italijanski dečji hor Piccolo Coro Dell’Antoniano nastupio je u ulozi UNICEF-ovih ambasadora, kako bi naglasio ovo važno partnerstvo koje nastoji da poboljša živote dece i njihovih porodica u zemljama u razvoju koje su pogođene krizom. Na pozornicu se popeo i mladi talentovani Matteo Bocelli, sin svetski poznatog tenora Andree Bocellija, koji je pevao na krštenju broda MSC Seaside, sestrinskog broda MSC Seaview, na svečanosti u Majamiju prošlog decembra. Matteo Bocelli je pevao tokom parade oficira, važne tradicije u čast brodske posade. Vrhunac večeri bila je svečanost sečenja vrpce i razbijanje boce šampanjca o trup broda, koju je i ovaj put kao kuma uveličala Sophia Loren, čime je završena ceremonija imenovanja 15. broda u floti MSC Cruises-a. Gospođa Loren je praktično deo porodice MSC Cruises, a svakom krštenju donosi dašak holivudskog glamura i stila.

Svečanosti je prisustvovao i Ramon Freixa, španlski šef i vlasnik dve Mišelinove zvezdice koji je proširio partnerstvo s MSC Cruises-om i otvorio svoj prvi restoran na moru na brodu MSC Seaview. Panazijski šef Roy Yamaguchi prisustvovao je svom drugom krštenju zajedno s drugim zvezdama, među kojima su bili španski model i glumac Jon Kortajarena, brazilska voditeljka i glumica Giovanna Ewbank i francuska televizijska zvezda Ariana Brodier.

Prilikom osmišljavanja ovog broda, vizija je bila stvoriti nešto zaista jedinstveno što će gostima omogućiti uživanje u Sredozemnom moru. Brod je dizajniran kako bi pojačao doživljaj plovidbe na otvorenom moru uz toplinu sunca, namenjen je krstarenjima u toplijoj klimi i stvaranju posebne veze između gostiju i mora.

Većina brodova za krstarenja planirani su i projektovani kako bi ponudili zabavu, gastronomiju i druge doživljaje unutar broda, dok je MSC Seaview dizajniran kako bi goste izmamio izvan broda na otvorene palube i staze za šetnju. Uz najviši procenat spoljnog prostora u poređenju s bilo kojim drugim brodom MSC Cruises-a, svaki element broda omogućuje gostu uživanje u otvorenom, u svakom delu života na brodu, od kabina i apartmana s terasama i balkonima, obedovanja u pravom mediteranskom stilu „al fresco“ do outdoor prostora za fitness i luksuznih spa koliba.

MSC Seaview 15. je član flote MSC Cruises-a i treći novoizgrađeni brod u samo 12 meseci u sklopu investicionag plana kompanije vrednog 10,5 milijardi eura.

MSC Seaview je svoje inauguralno putovanje iz Đenove započeo 10.06, nudeći čak šest luka za ukrcavanje u zapadnom Mediteranu, uključujući popularne luke Đenovu, Marsej i Barcelonu, kao i ostale tražene mediteranske destinacije poput Napulja, Mesine na Siciliji i Valete na Malti.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X