Od 01. novembra zabrana pušenja na tajlandskim plažama

Od 01. novembra zabrana pušenja na tajlandskim plažama

Od 01. novembra zabrana pušenja na tajlandskim plažama

Na 20 plaža širom Tajlanda od 01. novembra je zabranjeno pušenje. Zabrana se odnosi na popularne destinacije kao što su plaže Patong i Laem Singh na Puketu, Bang Saen, Pataja, Koh Samui, Hua Hin i Cha Am.

Tajlandske vlasti odluku obrazlažu sve većom količinom opušaka od cigareta, i u saopštenju navode da je samo sa plaže Patong prošlog meseca uklonjeno 138.000 opušaka. Opušci čine 30% otpada na plažama, a sa porastom popularnosti Tajlanda kao turističke destinacije, raste i količina đubreta koju turisti prave. Samo ove godine, predviđa se da će zemlju posetiti 35 miliona stranih gostiju. Iz vladine Agencije za morske i priobalne resurse su objasnili da to ne znači da turisti ne mogu uopšte da puše, već će na plažama postojati jasno označene oblasti u kojima je pušenje dozvoljeno.

Za nepoštovanje zabrane pušenja novčana kazna će iznositi 100.000 bahta (oko 3.000 dolara), a moguća je i kazna do jedne godine zatvora. Odluka se od 01. novembra odnosi na 20 najugroženijih plaža, ali nakon probnog perioda, ona će biti uvedena na nivou cele zemlje.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X