Odlučeno: Seksi reklama za Vilnjus nije uvredljiva

Odlučeno: Seksi reklama za Vilnjus nije uvredljiva

Odlučeno: Seksi reklama za Vilnjus nije uvredljiva

Nedavno objavljena marketinška kampanja turističke organizacije Vilnjusa koja je izazvala buru u javnosti zbog svog provaktivnog sadržaja, nije uvredljiva, tako su odlučila nadležna regulatorna tela koja su se ovim slučajem bavila po pritužbi smernih građana. U reklami je Vilnjus predstavljen kao G-tačka Evrope, za koju niko ne zna gde je, ali kada je pronađe, uživanje je zagarantovano, uz fotografiju zanosne devojke koja leži na postelji sa mapom Evrope i drži se baš za tačku gde bi bio Vilnjus.

Nadležno telo koje kontroliše oglašavanje smatra da je reklama seksulano sugestivna, ali da zapravo nosi sasvim običnu i duhovitu poruku koja teško da može da ugrozi bili čija osećanja. Istraga je pokrenuta prošlog leta kada je kampanja puštena. Odmah je primljena pritužba da je ona otvoreno seksualna i da zloupotrebljava žensko telo, kao i da je bez ikakve veze sa predmetom reklamiranja, zbog čega se u žalbi navodi da je uvredljiva.

Iz turističke organizacije Vilnjusa su se branili tvrdnjom da je cilj reklame bio da privuče pažnju kako bi podstakla turiste da posete ovaj grad, koji veoma često ostaje nezapažen, dok i te kako ima šta da ponudi. Žena iz reklame je veoma bitna jer položajem svog dlana upućuje na lokaciju Vilnjusa na mapi Evrope. Tvorac reklame je ovim povodom izjavio da nema nikakve zabune u vezi sa porukom, pošto je više nego jasno na šta se ona odnosi (na Vilnjus), kao i da deca ne mogu da shvate aluziju koja je iskorišćena.

U rešenju regulatornog tela navodi se da reklama nije degradirajuća za žene niti predstavlja njihovo seksualno iskorišćavanje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X