Odmor u Grčkoj od 01. januara 2018. poskupljuje

Odmor u Grčkoj od 01. januara 2018. poskupljuje

Odmor u Grčkoj od 01. januara 2018. poskupljuje

Grčko Ministarstvo turizma odobrilo je uvođenje boravišne takse u ovoj zemlji, koje će početi da se primenjuje od početka 2018. godine i za cilj ima da doprinese njenom ekonomskom oporavku.

Boravišna taksa će se plaćati za sve vrste turističkih boravaka, po noćenju, po osobi, a visina će se određivati u skladu sa klasifikacijom lokalne turističke organizacije. Tako će, na primer, taksa za noćenje u apartmanu bilo koje kategorije iznositi 0,5 eura po osobi, isto toliko iznosi taksa za hotele sa 1 i 2 zvezdice, 1,5 eura će iznositi taksa za hotele sa 3 zvezdice, 3 eura za hotele sa četiri zvezdice i 4 eura za hotele sa 5 zvezdica. Taksa se plaća prilikom prijavljivanja, a vaš domaćin ili hotel je dalje prosleđuje regionalnoj administraciji.

Predstavnici grčkih hotelijera pokušavaju da odlože početak primene zakona, i da ga ograniče samo na period jula i avgusta. Predsednik udruženja Grčka turistička konfederacija (SETE), Yiannis Retsos, upozorio je da će hotelijeri biti prinuđeni da snize cene smeštaja, kako bi privukli turiste i amortizovali ovaj novi namet, naglašavajući da će to ugroziti poslovanje mnogih grčkih hotela.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X