Osetite se kao član porodice

Osetite se kao član porodice

Osetite se kao član porodice

„Ahlan wa Sahlan!“. Na arapskom jeziku ovo znači „Osećajte se kao član porodice, opustite se i uživajte“. Ovako egipćani dočekuju svoje prijatelje i goste.

Turistička organizacija Egipta Vam želi prijatan let do Egipta i da odavde ponesete najlepše moguće uspomene, bez obzira da li ste boravili u Hurgadi, u Šarme el Šeiku, Kairu ili bilo kom drugom mestu u Egiptu.

A evo šta nam poručuju iz Turističke organizacije Egipta – kojih je to 7 razloga zašto treba posetiti Egipat:
1. Egipat uopšte nije daleko. Avionski let do Hurgade ili Šarma traje oko 3,5 sata.
2. Sunce i toplo more dostupni su tokom cele godine.
3. Dobri hoteli sa all inclusiveuslugom.
4. Kvalitetna usluga i velika vrednost koju dobijate za uloženi novac
5. Vrlo jednostavna vizna procedura
6. Jedno od najboljih ronilačkih iskustava na svetu
7. Veoma prijateljski nastrojeno lokalno stanovništvo

Malo ljudi razmišlja o tome da je Egipat zapravo afričko – azijska država. Naime, poluostrvo Sinaj, geografski pripada Aziji, a ne Africi. Na Crvenom moru, Egipat raspolaže sa preko 1.000 km peščanih plaža, a dva najpoznatija mesta su Hurgada i Šarm el Šeik.
Ukoliko boravite u Šarmu obavezno treba da isprobate ronjenje kod nacionalnog prirodnog rezervata Ras Mohamed ili oko ostrva Tiran. Takođe, preporučuje se poseta manastiru Svete Katarine, jednom od najstarijih manastira u Egiptu i izuzetno važnom istorijskom mestu. Hurgada takođe nudi fantastične lokacije za ronjenje, a iz oba mesta možete organizovati posetu avionom – Kairu ili nekom od čuvenih hramova na Nilu ili Dolini kraljeva. Iz Hurgade, možete praviti izlete i autobusom jer je do Luksora potrebno oko 3 sata, a do Kaira oko 5 sati vožnje.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X