Pet miliona putnika na Aerodromu Nikola Tesla

Pet miliona putnika na Aerodromu Nikola Tesla

Pet miliona putnika na Aerodromu Nikola Tesla

Gotovo mesec dana ranije nego prošle godine, Aerodrom Nikola Tesla je 08. novembra opslužio svog petmilionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio prevoznika Air Serbia-e JU654 za Moskvu. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspešnijoj godini po svim parametrima poslovanja.

Aerodrom je saopštio da je prvih sedam dana novembra završeno izvanredno, sa rastom broja putnika od 9,1 odsto. Do kraja godine očekuje se da će 5,8 do 6 miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord godišnjeg broja putnika koji su koristili usluge Aerodroma Nikola Tesla.

Beogradski aerodrom u prvih 10 meseci 2018. godine zabeležio je povećanje broja putnika za 6 odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu kapacitet prihvata i otpreme putnika na Aerodromu Nikola Tesla povećan sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj Aerodroma Nikola Tesla uloženo je oko 70 miliona evra, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X