Planirate da posetite London Eye? Evo nekoliko saveta…

Planirate da posetite London Eye? Evo nekoliko saveta…

Planirate da posetite London Eye? Evo nekoliko saveta…

Možda niste znali, ali London Eye je dizajniran kao privremena atrakcija britanske prestonice u čast novog milenijuma, i bilo je predviđeno da postoji samo pet godina. U međuvremenu je postao najpopularnija londonska turistička atrakcija (koja se plaća).

Svojevremeno, kada je njegov dalji opstnak bio doveden u pitanje, građani su organizovano zahtevali da London Eye ne bude uklonjen. Nakon filmske drame, gradonačelnik je intervenisao i građanima dao reč da najveća gradska atrakcija ostaje. Ovaj panoramski točak visok je 135 metara i nalazi se na južnoj obali Temze. Svaka rotacija traje 30 minuta i nudi spektakularan pogled na grad. London Eye ima 32 zatvorene i klimatizovane kapsule koje se kreću laganom brzinom od 0,9 km/h. Ako ste sujeverni, ne brinite se, kapsula broj 13 ne postoji! U svaku od kapsula staje do 25 ljudi, ali ima sasvim dovoljno mesta da se unutar njih šetate i fotografišete grad. Ukoliko vam je potrebna privatnost, ili želite da budete jedan od preko 5.000 ljudi koji su se verili na točku, možete rentirati Kupidonovu kapsulu za dvoje (za 380 funti, šampanjac je uključen u cenu).

Treba da imate na umu da su gužve i redovi skoro neizbežni. Ali kao i drugde, život sebi možete da olakšate na dva načina: ako izbegavate špic i ako platite više.

London Eye je najposećeniji između 11.00h i 15.00h, posebno tokom školskih odmora, a gužve su najmanje na početku i kraju radnog vremena, što u zavisnosti od sezone varira. Letnje radno vreme je obično od 10.00h do 20.30h, a zimsko od 11.00h do 18.00h, ali svakako proverite na sajtu pre polaska. Vredi pomenuti i da se svakog januara London Eye zatvara na oko dve nedelje zbog godišnjeg održavanja.

Karte za ovu atrakciju možete kupiti online, što će vam omogućiti da preskočite red na blagajni, a ako bukirate više od 24 sata unapred, dobićete i popust od 10%. Na sajtu ćete pronaći i brojne druge ponude, kao što su popusti za grupe ili fast track karta koja košta 36 funti i omogućava vam da preskočite sve redove i čekanja. Budite oprezni kada kartu uzimate unapred, i konsultujte vremensku prognozu, jer ako je na dan vaše posete maglovito i kišno vreme, ugođaj neće biti isti, a o pogledu bolje da ne govorimo. Detaljne informacije o kartama i popustima možete naći na sajtu London Eye-a.

Najbliža stanica je Waterloo, koja je od točka udaljena pet minuta lagane šetnje. I stanice Embankment i Charing Cross su relativno blizu, oko 10 minuta hoda.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X