Putovanje avionom je sve bezbednije

Putovanje avionom je sve bezbednije

Putovanje avionom je sve bezbednije

Međunarodna asocijacija za vazdušni prevoz ( International Air Transport Association – IATA) upravo je objavila izveštaj u kome se navodi da se tokom prošle godine bezbednost u avijaciji značajno poboljšala.

U 2017. godini zabeleženo je 6 fatalnih nesreća za 19 žrtava, dok je godišnji prosek za proteklih pet godina iznosio 10,8 fatalnih nesreća sa 315 žrtava.

Nu u jednoj nesreći nisu učestvovali putnički avioni sa turbomlaznim pogonom. U pet incidenata učestvovali su avioni sa turboelisnim pogonom, a u jednom je učestvovao kargo avion. Pad kargo aviona takođe je rezultirao smrću 35 ljudi na zemlji (pored smrti posade aviona).

Prošla godina je bila veoma dobra godina po pitanju bezbednosti. Više od 4,1 milijade putnika je bezbedno letelo na 41,8 miliona letova. Napredak se beleži na skoro svom poljima merenja, kako globalno, tako u pojedinim regionima. Ali avio industrija nastavlja da radi na još većoj bezbednosti putnika, prikupljajući podatke o letovima i razvijajući prediktivnu analitiku koja će pomoći u predupređivanju nesreća.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X