Rekordan broj čartera na beogradskom aerodromu

Rekordan broj čartera na beogradskom aerodromu

Rekordan broj čartera na beogradskom aerodromu

Aerodrom Nikola Tesla očekuje najuspešniju čarter sezonu. Do kraja letnje sezone porast broja putnika u čarter saobraćaju biće oko 20% u odnosu na prošlu sezonu.

Najbogatija turistička ponuda tradicionalno je za letovališta u Grčkoj, Italiji, Turskoj, Španiji, Egiptu i Tunisu, a čarter letovi će se obavljati ka ukupno 29 destinacija.

Grčka će i ove godine biti najatraktivnija država za naše turiste. Letove su tri aviokompanije predvidele ka 14 aerodroma, a najveći broj letova biće obavljen ka ostrvima Krit, Rodos i Krf.

Sve je veći i broj turista koji letuju u Turskoj, najviše letova planirano je ka Antaliji i Bodrumu, a od ove godine biće obnovljeni i letovi za Dalaman. Veliki novitet je da će prvi put ove sezone neki avioni aviokompanije Air Serbia-e koji obavljaju letove za Antaliju biti korišćeni i za obavljanje povratnog leta Antalija – Banja Luka.

I ove godine je veliko interesovanje naših turista za letovanje na popularnim turističkim destinacijama u Italiji. Čarter letovi će se obavljati ka pet aerodroma, a prvi put u ponudi su letovi ka gradu Algeru na Sardiniji.

Pored dva redovna nedeljna leta za grad Tunis, aviokompanija Tunisair ove godine ponovo će obavljati čarter letove za Monastir.

Interesovanje za letovanje u Egiptu ove godine je znatno veće nego prethodnih. Čarter letovi ka Egiptu će se ove godine obavljati za Hurgadu, ali će letove obavljati tri aviokompanije sa dupliranim kapacitetima u odnosu na prethodno leto.

U Španiji čarter letovi će se obavljati ka aerodromima u Đironi, Palma de Majorci i Barseloni, uz sezonsku liniju Vueling-a za Barselonu u redovnom avio saobraćaju.

Nakon košarkaške, na Aerodromu nas ovoga leta očekuje i fudbalska “groznica”. U najavi je veliki broj čartera koji će prevoziti navijače kako bi bodrili našu fudbalsku reprezentaciju na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

Ova godina karakteristična je i po interesovanju inostranih turista da organizovano putuju u Beograd i Srbiju. Izraelske aviokompanije Israir Airlines i Arkia Airlines i dalje će održati intenzitet letova iz Tel Aviva, a kao i prošle godine, predviđena je i serija čartera iz Izmira, odakle prevozi kompanija SunExpress. Interesovanje iranskih turista za posetu Srbiji u izuzetnom je porastu nakon ukidanja viza, pa će tokom letnje sezone najverovatnije čak tri aviokompanije tokom letnje sezone dovoditi iranske turiste u Srbiju.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X