Najuspešnija sezona Beogradskog aerodroma

Najuspešnija sezona Beogradskog aerodroma

Najuspešnija sezona Beogradskog aerodroma

Aerodrom Nikola Tesla Beograd već dve godine uzastopno beleži povećanje broja putnika i mesečni rekord u broju usluženih putnika.

U junu, mesecu koji najavljuje najuspešniju sezonu u istoriji, beogradski aerodrom uslužio je 539.137 putnika, odnosno 6% više u odnosu na isti mesec prošle godine, uz 5.651 poletanje i sletanje, što je povećanje od 2%.

U petak, 29. juna, zabeležen je drugi najbolji rezultat: 22.890 putnika koji su u jednom danu koristili beogradski aerodrom, što je samo 250 putnika manje od apsolutnog dnevnog rekorda koji je zabeležen 31. jula prošle godine.

Beogradski aerodrom je juče u popodnevnim satima već registrovao 2,5 miliona putnika, osam dana ranije nego prošle godine.

U prvih pola godine opsluženo je 7%, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine, a ukupan promet robe i pošte povećan je 19%.

Podsećamo, tokom ovogodišnje letnje sezone sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd 36 aviokompanija saobraća ka 67 destinacija u redovnom i 28 odredišta u čarter avio saobraćaju.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X