Robot Peper vas savetuje o putovanju Eurostarom

Robot Peper vas savetuje o putovanju Eurostarom

Robot Peper vas savetuje o putovanju Eurostarom

Eurostar, brza železnička linija koja povezuje Ujedinjeno Kraljevstvo sa evropskim „kopnom“, dobila je novo pojačanje – travel asistenta u vidu simpatičnog humanoidnog robota, zaduženog za to da putnicima daje uputstva u vezi sa redom vožnje, putovanjem i destinacijom na koju idu.

Robot, čije ime je Peper, ima mogućnost da prepozna osnovne ljudske emocije i i da prema njima prilagodi svoje ponašanje. Osim što će pomagati putnicima, jedna od njegovih dužnosti je i da zabavlja najmlađe, a na zahtev čak zna i da pozira za selfi.

Osim Pepera, Eurostar uvodi još jedan tehnološki novitet – pokretanje Alexa Skill-a, putem koga će putnici moći da povežu virtuelnog asisitenta, Amazon Alexa-u, sa svojim Eurostar nalogom. Na ovaj način mogu da upravljaju svojim putnim planovima i da pronalaze najjeftinije vozne karte.

Peper se priključio Eurostar-ovom londonskom timu i biće stacioniran na stanici St. Pancras International do kraja godine, a kasnije će biti premeštan i na druge lokacije. Putnici od robota mogu da dobiju informacije i o samoj stanici, ali i putne savete za Pariz, Brisel, Lil i Amsterdam.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X