Tehnologija prepoznavanja lica na Hitrou 2019. godine

Tehnologija prepoznavanja lica na Hitrou 2019. godine

Tehnologija prepoznavanja lica na Hitrou 2019. godine

Londonski aerodrom Hitrou sledeće godine uvodi tehnologiju prepoznavanja lica, koju će putnici koristiti u svim segmentima prolaska kroz aerodrom, od čekiranja do bordinga.

Ova „biometrijska revolucija“ počeće na leto 2019. godine, i očekuje se da će ubrzati vreme koje putnici provedu u aerodromskim redovima za čak trećinu. Projekat je vredan 50 miliona funti, a cilj je da putnici bez zaustavljanja mogu da obavljaju čekiranje, sigurnosne kontrole i bording.

Foto: Heathrow Airports Limited

Na ovom aerodromu tehnologija prepoznavanja lica već je korišćenja u nekim segmentima, tokom probnog perioda ove godine, i reakcije su bile pozitivne. Inače, nedavno istraživanje koje je sprovela IATA (Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj) pokazalo je da je čak 64% putnika spremno da deli svoje biometrijske podatke, ukoliko će im to obezbediti komfornije putovanje.

Foto: Heathrow Airports Limited

Trenutno se na većini svetskih aerodroma sprovodi manuelna autentifikacija, tokom koje putnici moraju da čekaju u redu kako bi aerodromskom osoblju na uvid dali svoje putne isprave i bording karte. Korišćenjem tehnologije prepoznavanja lica, putnici će na mnogo brži i efikasniji način moći da se kreću kroz aerodrom, a ova tehnologija je mnogo preciznija od manuelnih provera i nudi veću bezbednost. Takođe, ona ima potencijal za veću personalizaciju usluge, što će posebno značiti putnicima koji traže dodatnu pomoć na aerodromu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Foto: Heathrow Airports Limited

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X