Top 10 gradova koje morate posetiti u 2018. godini

Top 10 gradova koje morate posetiti u 2018. godini

Top 10 gradova koje morate posetiti u 2018. godini

Kao što svake godine modna industrija željno iščekuje milansku Nedelju mode, u svetu turizma se isto tako očekuje da Lonely Planet izbaci svoju godišnju listu najboljih svetskih destinacija.

Eto, i to se dogodilo, konačno smo dobili „pobednike“, 10 svetskih destinacija koje morate posetiti u 2018. godini, ako želite da budete moderni. Ili ih, kao i u svetu mode, možete uzeti kao inspiraciju za kreiranje sopstvenog idealnog putovanja, koje odgovara vašem stilu, interesovanjima i načinu života.

Ove godine na prvom mestu Lonely Planet-ove liste našao se grad poznat po flamenku, tapasu i uličnom životu – Sevilja. Zbog upečatljive srednjovekovne arhitekture, u Sevilji su snimani delovi serije Game of Thrones, a tokom sledeće godine u njemu se održava 31. dodela Evropskih filmskih nagrada, kao i brojne manifestacije u čast godišnjice rođenja čuvenog baroknog slikara Bartolmea Estebana Murilja.

Na Lonely Planet-ovoj listi, koja je sastavljena na osnovu toga šta od turističkih, kulturnih, umetničkih i sportskih sadržaja destinacije imaju da ponude u 2018. godini, na drugom mestu se našao američki grad Detroit, koji je nakon propasti auto-industrije doživeo potpuni kolaps, ali sada se vraća u život, sa novim stadionima, hotelima, parkovima, galerijama i mladom i vibrantnom umetničkom scenom. Na trećem mestu se našla Kanbera (Australija), na četvrtom Hamburg (Nemačka), a petu poziciju zauzeo je Kaohsiung (Tajvan). Zatim na šestom i sedmom mestu slede dva evropska grada, Antverpen (Belgija) i Matera (Italija), a na osmoj poziciji se, pomalo neočekivano, našao uraganom razoreni San Huan (Portoriko). Urednici Lonely Planet-a naveli su da se radi o svojevrsnoj podršci ovoj turističkoj destinaciji, kojoj su, da bi što pre stala na noge, potrebni turisti. Na devetom mestu nalazi se Gvanahuato (Meksiko), a na desetom je Oslo (Norveška).

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X