Travel trendovi za 2019. godinu

Travel trendovi za 2019. godinu

Travel trendovi za 2019. godinu

Podaci vezani za aktuelne trendove u turizmu pokazuju da su ljudi danas u veoma privilegovanoj poziciji i da imaju više nego ikada mogućnosti za istraživanje sveta.

Razvoj novih tehnologija i rast broja niskotarifnih aviokompanija učinili su putovanja dostupnim mnogo većem procentu svetske populacije nego ikada ranije.

I trendovi za sledeću godinu jasno pokazuju da se entuzijazam putnika ni u 2019. neće smanjiti. Ipak, sledeća godina nam nosi neke specifičnosti, a evo nekoliko najvažnijih.

  • Nakon velikih problema za egipatski turizam, strani gosti će se u 2019. vraćati na ovu destinaciju u većem broju.
  • City-break putovanja će postati još popularnija, a nedavni podaci ukazuju na to da ova kratka putovanja u značajnoj meri utiču na dobro raspoloženje.
  • Romantična putovanja za dvoje u protekle četiri godine su postala traženija za 16,6%.
  • Od evropskih zemalja, veliki porast broja turista očekuje se u Rumuniji.
  • Jedan od najzanimljivijih trendova, poznat kao ‘set-jetting’, predstavlja fenomen porasta interesovanja za destinacije na kojima su snimane popularne TV serije ili filmovi. Set-jetting je posebno pogodovao Hrvatskoj, u čijem gradu Dubrovniku su snimani delovi serije Igra prestola i koji je postao meka za fanove ove serije. Očekuje se da će sledeće godine Dubrovnik doživeti još veću popularnost, budući da je za sredinu 2019. godine zakazano prikazivanje poslednje, osme sezone Igre prestola.
  • Uprkos upozorenjima da je najpoznatije grčko ostrvo – Santorini, pred kolapsom zbog prekomernog broja turista, predviđa se da će i sledeće godine turisti u velikom broju da hrle ovamo.

Ostale korisne savete pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X