Turistička prevara propala zbog selfija

Turistička prevara propala zbog selfija

Turistička prevara propala zbog selfija

Velšanin, Džastin Miler, kažnjen je sa 20.000 funti zbog toga što je lažno optužio turoperatora TUI za lošu uslugu u hotelu.

On je pokušao da na prevaru dođe do odštete, navodeći u žalbi upućenoj turoperatoru da je hrana u hotelu bila grozna i da su higijenski uslovi veoma loši zbog čega je imao teške stomačne probleme praćene dijarejom i povraćanjem. Hotel na koji se žalio ima pet zvezdica i nalazi se u Boa Visti na Zelenortskim ostrvima.

TUI je, međutim, na njegovom Facebook profilu pronašao veliki broj fotografija sa letovanja koje su na veoma ubedljiv način demantovale ove tvrdnje. Dok je u odštetnom zahtevu tvrdio da je hrana nejestiva, na svom Facebook-u je postavio selfije iz kuhinje uz natpis da „u životu nije jeo bolju kinesku hranu“.

To je bilo sasvim dovoljno za sud u Kardifu da mu dosudi veoma visoku kaznu od skoro 20.000 funti, zbog pokušaja prevare. TUI se tim povodom oglasio i prokomentarisao način razotkrivanja ovakvih prevara praćenjem profila na društvenim mrežama. Oni kažu da moraju učiniti sve kako bi stali na put ovakvim pojavama. Komentari javnosti na presudu su veoma pozitivni, uz isticanje da je dotični zaslužio svaki peni kazne i da se takve prevare ne smeju ignorisati jer donose veliku štetu turizmu.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X