Turizam na Kubi nastavlja sa ubrzanim razvojem

Turizam na Kubi nastavlja sa ubrzanim razvojem

Turizam na Kubi nastavlja sa ubrzanim razvojem

Zbog sve većeg interesovanja turista iz celog sveta, Kuba će u narednom periodu izgraditi dodatne 674 smeštajne jedinice, izgraditi nove hotele na lokalitetima od kulturnog značaja i unaprediti svoju ponudu takozvanog „kružnog turizma“.

Zahvaljujući velikim investicijama u turistički sektor, tokom ove godine biće završena izgradnja 31 novog hotela, kao i renoviranje i proširenje postojećih hotelskih kapaciteta i restorana.

Među stranim kompanijama koje posluju na ostrvu su španski Meliá Hotels International sa osam hotela u gradovima Cienfuegos, Trinidad i Camagüey, čiji ukupni smeštajni kapacitet je 930 hotelskih soba, ali i Iberostar Hotels & Resorts, koji ima nekoliko hotela na lokacijama od kulturnog značaja. Među njima su tri luksuzna hotela u priobalnoj oblasti Gibara i u Holguín-u, koji je 2017. predstavljen kao nova hit turistička destinacija.

Kružni model u turizmu je stimulisanje turiste da umesto jedne, poseti i upozna više različitih, obično kuturno-istorijskih destinacija, lociranih u istom regionu. Ovaj vid turizma posebno je atraktivan turistima iz Evrope (Nemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo), koje Kuba naročito želi da privuče.

Sledeći korak u razvoju turizma je povećanje direktnih međunarodnih letova, ali i unapređenje domaćeg saobraćaja.

Predviđeno je da će ove godine Kubu posetiti pet miliona stranih turista, što predstavlja povećanje od pola miliona u odnosu na 2016. Najveći broj turista dolazi iz Kanade, evropskih zemalja, Meksika, Argentine, Kine i Brazila. I broj američkih posetilaca se u 2017. utrostručio u odnosu na prethodnu godinu, iako državljani SAD-a zvanično ne mogu da posećuju Kubu kao turisti.

Turizam je na Kubi druga po važnosti grana privrede sa udelom od 10% u bruto domaćem dohotku i pola miliona radnih mesta.

Podelite ovaj članak...

2 Komentara

 1. Dobro dan
  Mozete li nam poslat ponude za letovanje u Meksiko Kuba i Bahamas
  22.06.2018 – 30.06.2018
  20.08.2018-30.08.2018
  Ponuda da bude za dvoje
  Hvala vam unapred

  Pošaljite odgovor
  • Poštovani,
   Mi smo Travel Magazine, časopis o putovanjima, a ne turistička agencija.

   Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X