U Austriji se otvara muzej posvećen Džejmsu Bondu

U Austriji se otvara muzej posvećen Džejmsu Bondu

U Austriji se otvara muzej posvećen Džejmsu Bondu

Ako ste ikada poželeli da uđete u svet tajnog agenta 007, uskoro ćete imati priliku za to.

Novi interaktivni projekat 007 ELEMENTS otvara se 12. jula na preko 3.000m nadmorske visine, na vrhu planine Gaislachkogl, u Soldenu. Ovaj muzej na dva sprata izgrađen je od čelika, betona i stakla i izgledom podseća na tajno Bondovo skrovište u austrijskim Alpima.

Ljubitelji serijala filmova o najpoznatijem svetskom tajnom agentu prepoznaće ovu lokaciju iz scena snežne jurnjave u filmu „Spektra“ iz 2015. godine. Muzej se zapravo nalazi odmah pored restorana Ice Q, koji je u filmu predstavljen kao izmišljen Hoffler Klinik.

Inspirisan dizajnom u filmovima o Džejmsu Bondu, arhitekta Johann Obermoser je, između ostalog, na ovom projektu sarađivao i sa Neal Callow-om, art direktorom Kazino Rojala, Zrna utehe, Skyfall-a i Spektre, koji je o muzeju rekao:

“007 ELEMENTS priča priču o nastanku filmova o agentu 007 na ultramoderan, emotivan i angažovan način. Ova neverovatna lokacija goste transportuje u Bondovo okruženje i priče o njemu oživljava na jedinstven i nezaboravan način.“

Unutar 007 ELEMENTS goste očekuje interaktivno iskustvo, sa audio i vizuelnim efektima koji će učiniti da se osećaju kao da su na filmu.

Muzeju se može pristupiti samo Gaislachkoglbahn gondolom iz Soldena, a radno vreme od jula do septembra je od 09.00h do 15.30h i tokom zimske sezone od 26. oktobra do 01. maja.

Cena ulaznice za odrasle iznosi 22 eura, dok je za decu 12 eura, ali ukoliko posetu planirate van zimske sezone i nemate ski-pass, moraćete da kupite kombinovanu kartu koja obuhvata cenu ulaznice i vožnju gondolom (54 eura za odrasle, 30 eura deca). Više informacija na zvaničnom sajtu.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X