U koje zemlje žene najviše putuju same?

U koje zemlje žene najviše putuju same?

U koje zemlje žene najviše putuju same?

Solo putovanja su se nekada smatrala hrabrim i riskantnim poduhvatom za ženske putnike, ali danas se sve više dama odlučuje na samostalno putovanje.

Hostelworld, online platforma za bukiranje hostela, objavila izveštaj prema kome se od 2015. do 2017. godine broj solo bukinga povećao za 42,5% (45% žene, 40% muškarci). U izveeštaju stoji i da se samostalni putnici sve više odlučuju za manje komercijalne, avanturističke destinacije.

Najpopularnija destinacija za solo dame je Kuba, koja je za godinu dana (od 2016. do 2017) zabeležila porast ženskih solo bukinga za 371%. Na listi Top 10 najpopularnijih destinacija za solo putnice su i tri zemlje iz našeg okruženja, a evo kompletne liste:

 1. Kuba
 2. Nikaragva
 3. Južna Afrika
 4. Bugarska
 5. Gvatemala
 6. Šri Lanka
 7. Makedonija
 8. Portugal
 9. Tanzanija
 10. Rumunija

Iz Hostelworld-a su ovim povodom izjavili: „Sjano je videti da ljudi, a posebno dame, uživaju u solo putovanjima. Solo putovanje ne znači da putujete sami, i ne treba da predstavlja barijeru za one koji žele da istražuju svet. To je u stvari lep način da proširite svoje znanje i upoznate zanimljive ljude iz različitih kultura. Ovakav porast solo putnika može se delimično objasniti kombinacijom naprednih tehnologija koje nam olakšavaju putovanja, činjenice da je sve više ljudi danas singl, ali i rastućeg trenda fleksibilnih poslova, koji vam omogućavaju da radite i putujete istovremeno.“

Podelite ovaj članak...

1 komentar

 1. Putovanje je jedina stvar koju plaćaš a donosi ti bogatstvo….🌝

  Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X