U ovom hotelu zločin se isplati!

U ovom hotelu zločin se isplati!

U ovom hotelu zločin se isplati!

Uzimanje stvari iz hotela je prihvatljivo ukoliko se radi o suvenirima – malim pakovanjima sapuna i šampona ili promo olovci sa imenom hotela, ali je svakako nedopustiva krađa peškira, bade-mantila, papuča i sličnih stvari.

Hoteli se već godinama bore sa ovim problemom i Travel magazine je izveštavao o nekim kreativnim rešenjima – kakvo je, na primer, čipovanje posteljine, prekrivača, peškira i ogrtača. Ipak, jedan hotel je došao na sjajnu ideju kako da povrati prethodno uzete stvari, a da se istovremeno na zanimljiv način promoviše.

Povodom 125. godišnjice od otvaranja, hotel Roosevelt New Orleans je ponudio ekskluzivni paket od sedam noćenja, vrednosti 15.000 dolara, osobi koja vrati najbolji predmet ukraden, dobijen ili kupljen od hotela.

Pobednik će nedelju dana boraviti u Predsedničkom apartmanu i uživaće u jelima koja će mu posebno spremati glavni šef, spa tretmanima i drugim luksuznim sadržajima iz hotelske ponude. U zvaničnom saopštenju se navodi: „U čast naše 125. godišnjice, pozivamo javnost da nam vrati predmete koji su u prošlosti uzeti iz hotela – ključeve, navlake za jastuke, ogrtače, menije, dekoraciju – sve dolazi u obzir, nema prevelikog ili premalog predmeta.“

Roosevelt je tokom svoje duge istorije više puta menjao ime, a od 2007. godine je deo Waldorf Astoria lanca. U prošlosti je bio popularan po živim izvođenjima muzičkih ikona, kakve su Luj Armstrong, Keb Kalovej i Rej Čarls. Pre 10 godina je potpuno renoviran i u njega je uloženo 145 miliona dolara.

Odziv bivših gostiju i njihovih potomaka je veliki, a među predmetma koji su vraćeni su poslužavnik iz čuvene Plave sobe, stari stolnjak i dokumentacija iz pedesetih godina, poslužavnici i računi iz četrdesetih godina prošlog veka, meniji i razglednice. Pobednik će biti proglašen nakon završetka takmičenja, 01. jula, a svi vraćeni predmeti biće izloženi u lobiju hotela, kao mini-istorijska izložba.

Iz hotela naglašavaju da prilikom vraćanja predmeta neće biti postavljanja nikakvih nezgodnih pitanja, a svi koji svoje stvari budu želeli nazad, mogu da ih dobiju nakon završetka takmičenja.

Foto: therooseveltneworleans.com

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X