Uber ostao bez licence u Londonu

Uber ostao bez licence u Londonu

Uber ostao bez licence u Londonu

Uber se u Londonu suočava sa potencijalno velikim pravnim problemom, budući da je gradska Agencija za saobraćaj odlučila da mu ne obnovi licencu za rad, nakon isteka postojeće licence krajem septembra.

Inače, procenjeno je da Uber u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva ima 3,5 miliona korisnika i oko 40.000 vozača. Kao glavni razlog za neprodužavanje licence, Agencija za saobraćaj je navela nedostatak korporativne odgovornosti, koji može uticati na javnu bezbednost. Kao primer za ovo, navodi se Uber-ovo često neprijavljivanje ozbiljnih kriminalnih radnji, kao i sumnjiv način na koji se dobijaju zdravstvene potvrde vozača i površna provera njihovog kriminalnog dosijea.

U izjavi za medije, Uber je odluku ovako prokomentarisao: „Agencija za saobraćaj i gradonačelnik žele da ograniče mogućnosti građanima Londona. Uber posluje u više od 600 zemalja, uključujući i preko 40 gradova u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ova zabrana će svetu pokazati da London ne samo da nije otvoren grad, već je potpuno zatvoren za inovativne kompanije koje klijentima donose nove mogućnosti izbora.“

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X