Uklonjen legendarni simbol Amsterdama

Uklonjen legendarni simbol Amsterdama

Uklonjen legendarni simbol Amsterdama

Amsterdam, jedna od najpopularnijih evropskih turističkih destinacija, upravo je ostala bez jednog od svojih najprepoznatljivijih simbola, koji je proteklih 14 godina stajao ispred Rijksmuseum-a.

Početkom decembra, veliki znak „I amsterdam“, kod koga su se svakodnevno fotografisale horde turista, uklonjen je na zahtev gradskih vlasti, jer je privlačio preveliki broj ljudi na mali prostor.

Holandski mediji preneli su da su u gradskom parlamentu odbornici zelene partije GroenLinks u obraćanju naveli da je znak postao simbol masovnog turizma koji uništava grad injegov duh zajedništva i solidarnosti, naglašavajući previše individualizam.

Ovo je poslednja u nizu aktivnosti grada da stvori održivi model turizma. Prethodno su povećane turističke takse, pooštreni su zakoni i strože definisano poslovanje Airbnb-a u Amsterdamu. Srećom, ukoliko planirate skoru posetu Amsterdamu, i dalje ćete moći da se fotografišete ispred „I amsterdam“ znaka na aerodromu Shiphol, jezeru Sloterplas Lake, i još jednom koji će se pomerati po gradu i postavljati tokom gradskih manifestacija na različitim lokacijama.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X