Velike ruke ponovo grle Veneciju

Velike ruke ponovo grle Veneciju

Ako planirate da posetite Veneciju do 24. novembra, imaćete priliku da vidite novu gradsku atrakciju – dramatičnu javnu skulpturu koja je otkrivena kao deo 58. Bijenala.

‘Građenje mostova’ je do sada najambiciozniji rad italijanskog umetnika Lorenca Kvina, čija instalacija „Podrška“ je obeležila prošlo Bijenale 2017, i postala jedna od najvećih gradskih atrakcija. Svi se sećamo slika ruku koje pridržavaju staro zdanje, a njihova poruka je moćna – skretanje pažnje na pomoć koja je potrebna gradu da bi opstao, ali i globalno, na pretnju koje kilmatske promene predstavljaju za ljude i njihovo kulturno nasleđe. Skulpture su bile izložene tokom trajanja Bijenala i privukle su pažnju brojnih posetilaca.

Nova instalacija se sastoji od šest pari ljudskih ruku koji premošćuju bazen oko Arsenala, kompleksa brodogradilišta iz 12. veka u distriktu Castello. Ruke se spajaju na sredini i predstavljaju šest univerzalnih vrednosti – prijateljstvo, veru, pomoć, ljubav, nadu i mudrost.

Foto: www.lorenzoquinnbuildingbridges.com

Prema umetniku, one predstavljaju ljude koji prevazilaze međusobne različitosti i udružuju se kako bi stvorili bolji svet. Visoke su 15m, a široke 20m i izgledaju impresivno. Nova atrakcija već je postala izuzetno popularna među turistima, a biće izložena do kraja Bijenala.

Naslovna fotografija: www.lorenzoquinnbuildingbridges.com

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X