Vijetnam i Nju Džerzi odaju počast Entoniju Burdenu

Vijetnam i Nju Džerzi odaju počast Entoniju Burdenu

Vijetnam i Nju Džerzi odaju počast Entoniju Burdenu

U svom autorskom serijalu Parts Unknown, čuveni šef Entoni Burden je istraživao destinacije širom sveta.

Tokom svojih avantura, sklopio je brojna poznanstva i prijateljstva, a u Vijetnamu je snažan utisak ostavio na svoju tamošnju asistentkinju Diep Nguyen, eksperta iz luksuzne travel kompanije Exotic Voyages, koja mu je pomagala tokom poslednjeg putovanja u ovu zemlju 2016. godine.

Diep je bila dirnuta ljubavlju koju je slavni šef razvio prema njenoj zemlji, kao i prema dobroj hrani u kojoj je imao priliku da uživa. Zato je odlučila da u njegovu čast kreira posebno putovanje „A Tribute to Anthony Bourdain: Taste of Vietnam,“ koje putnike vodi na ista mesta, i za iste restoranske stolove za kojima je sedeo Entoni tokom svoje poslednje posete Vijetnamu. Tura traje 14 dana (13 noći) i pokriva devet gradova, uključujući Sajgon, Hanoj i Ha Long Bay. Cena putovanja kreće do 3.755 dolara po osobi i u nju su uključeni smeštaj, prevoz i sva hrana.

Na sajtu komapnije Exotic Voyages naveden je Burdenov citat: „Možda je to zato što mi je sve bilo novo i drugačije od mog prethodnog života i sveta u kome sam odrastao. Hrana, kultura, pejzaži i mirisi su sjedinjeni u jedno. Vijetnam mi se činio kao neka druga planeta, koja me je privukla i zauvek osvojila.“

Na drugoj strani sveta, u američkoj državi Nju Džerzi, u kojoj je Burden odrastao (u gradiću Lionija) i gde je često provodio letnje odmore, rešili su da odaju počast slavnom kuvaru, novom gastro rutom koja obuhvata sva njegova omiljena mesta. Turistička organizacija Nju Džerzija je počela promociju zvanične ture ‘Anthony Bourdain Food Trail’, u okviru koje će biti organizovani obilasci deset restorana koje je slavni šef posetio 2015. godine, u jednoj od epizoda serijala Parts Unknown.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X