Viza za SAD: Ujka Sem vam proverava i Instagram

Viza za SAD: Ujka Sem vam proverava i Instagram

Aplikanti za američku vizu će od ovog meseca morati da prilikom apliciranja daju informacije o svojim korisničkim imenima za naloge na društvenim mrežama, kao i sve mail adrese i brojeve telefona koji su aktuelni ili su bili aktuelni tokom proteklih pet godina.

Ova novina najavljena je prošle godine i usledila je nakon što je američki predsednik Donald Tramp 2017. godine doneo odluku o pooštravanju kriterijuma za izdavanje viza stranim državljanima.

Merom će biti zahvaćeno 14,7 miliona ljudi godišnje, a od nje će biti izuzeta samo određena diplomatska putovanja. Od aplikanata će se od sada tražiti i da detaljnije opisuju istoriju svojih putovanja.

Prethodno je ova mera uvedena samo za aplikante iz zemalja koje SAD smatra rizičnim ili „pod kontrolom terorističkih grupa“. „Aplikanti koji budu lagali u vezi sa podacima, mogu se suočiti sa ozbiljnim posledicama„, citirao je neimenovanog američkog zvaničnika sajt The Hill.

Pročitajte i savete bivšeg američkog predsednika Baraka Obame za putovanja, kao i predlog plejliste za američki Road Trip

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X