Vrhunska vina i vrhunski slikari na letovima KLM-a

Vrhunska vina i vrhunski slikari na letovima KLM-a

Vrhunska vina i vrhunski slikari na letovima KLM-a

Holandska nacionalna avio-kompanija KLM služiće pet specijalnih vina na letovima tokom avgusta i septembra putnicima „World Business“ klase. Na etiketama ovih vina nalaze se reprodukcije čuvenih holandskih slikara iz perioda tzv. „Zlatnog doba“, a čije su slike izložene u čuvenom amsterdamskom muzeju Rijksmuseum. Ova specijalna vina predstavljena su na događaju u muzeju Rijksmuseum, 19. jula ove godine.

Organizatori – Activin Wine Group, Rijksmuseum i KLM, ugostili su veliki broj novinara i gostiju, kako bi obeležili ovu saradnju između muzeja i nacionalne avio-kompanije. Na etiketama se, između ostalih, nalaze slike Johana Vermera „The Milkmaid“ i Rembranta Van Rijna „The Syndics“.

Inače, Rijksmuseum je vodeći holandski istorijski muzej umetnosti koji posetioce vodi na putovanje kroz riznicu holandske umetnosti, od srednjeg veka do Mondrijanija. U junu ove godine, muzej je ugostio deset milionitog posetioca, od ponovnog otvaranja, nakon opsežnog renoviranja, 2013. godine. A avio-kompanija KLM je partner muzeja, kao zvanični prevozilac.

Pet specijalnih i vrhunskih vina potiču iz čuvenih vinarija, poput „Boschendal“ (Južna Afrika) i „Lapostolle“ (Čile). Uz pomoć ovih vina, KLM želi da približi korisnicima „World Business“ klase holandsku kulturu i da ih podstakne da posete Rijksmuseum, gde bi mogli neposredno da uživaju u ovim vanserijskim umetničkim delima.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *