WiFi internet postaje sve dostupniji u avionima

WiFi internet postaje sve dostupniji u avionima

WiFi internet postaje sve dostupniji u avionima

U 2017. godini 82 svetske aviokompanije su na svojim letovima nudile WiFi, što je značajno povećanje u odnosu na 2016, kada je WiFi u svojoj ponudi imalo njih 70. I kvalitet WiFi je poboljšan, budući da se dostupnost brzog WiFi-a skoro udvostručio u 2017. u odnosu na prethodnu godinu.

Ovi podaci nedavno su objavljeni u okviru Routehappy 2018 WiFi Report-a, kompanije Routehappy.

Prema ovom izveštaju, do poboljšanja WiFi ponude na letovima svetskih aviokompanija došlo je jer su kompanije Goo i Inmarsat postali veliki igrači na tržištu brzog WiFi interneta, kojim je donedavno dominirala kompanija Viasat.

Trenutno, američki prevoznik Delta ima 350 letelica opremljenih 2KU inflight sistemom kompanije Gogo, a American, Alaska, British Airways i Iberia svoje avione opremaju istim ovim sistemom. Lufthansa Group, grupacija koja uključuje aviokompanije Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines i Eurowings, nedavno je pokrenula uslugu High-speed Global Xpress koju nudi Inmarsat.

WiFi je trenutno dostupan na 43% ukupnih letova, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu (39% letova).

Trenutno samo tri aviokompanije nude WiFi na svim svojim letovima – Southwest, Icelandair i Virgin Atlantic, ali prognoze su veoma optimistične i očekuje se da će aviokompanije sve više ulagati u WiFi.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X