Wizz Air godinu završio rekordnim brojem putnika i planira dalju ekspanziju

Wizz Air godinu završio rekordnim brojem putnika i planira dalju ekspanziju

Wizz Air godinu završio rekordnim brojem putnika i planira dalju ekspanziju

Niskotarifna aviokompanija Wizz Air objavila je da je tokom 2017. prevezla rekordan broj putnika, značajno povećala broj operacija, naručila najveći broj aviona, pokrenula delimično sponzorisanu obuku za one koji žele da postanu piloti i načinila brojna poboljšanja usluge koju pruža putnicima.

Wizz Air je u 2017. prevezao više od 28 miliona putnika na svojim low-cost linijama, oko 24% više nego u 2016.

Flota Wizz Air-a je dobila 14 potpuno novih Airbus-ovih aviona, od kojih 13 aviona A321 i jedan A320, čime je stigla ukupno do 88 aviona. Novi avioni su doprineli stvaranju dodatnih 600 direktnih radnih mesta u okviru avio-kompanije u kojoj ukupno radi više od 3.500 vazduhoplovnih profesionalaca i koja ima operativne baze na 27 aerodroma u 15 zemalja, uključujući i dve nove WIZZ-ove baze na aerodromima London-Luton i Varna u Bugarskoj. Wizz Air je nastavio da razvija svoju mrežu linija, dodavši joj sedam novih aerodroma sa više od 100 novih linija, povećavši je tako na skoro 600 linija iz 145 destinacije u 44 zemlje.

Još jedan značajan događaj koji je obeležio godinu je potpisivanje sporazuma sa Airbus-om za najveću narudžbinu aviona, kojim je planirana nabavka 146 novih aviona iz porodice A320neo. Ovaj sporazum, kada bude odobren od strane akcionara Wizz Air-a biće deo ukupne narudžbine 282 aviona od Airbus-a, što će omogućiti neprekinuti niz isporuka aviona sve do kraja 2026. i omogućiti aviokompaniji da nastavi rast i razvoj kroz obnovu svoje flote i održavanje, kako bi bila među najmlađima i najefikasnijima u Evropi.

Naglašavajući svoju posvećenost obezbeđivanju izuzetnog putničkog iskustva, Wizz Air takođe povećava veličinu besplatnog prtljaga za 50%, dodatno poboljšava svoje online platforme,, uključujući najsavremeniji internet sajt i WIZZ mobilnu aplikaciju i pokretanje inovativnih proizvoda (Fare Lock, Flexible Travel Partner), kako bi omogućila još više fleksibilnosti svojim zahtevnim putnicima.

Od 2010, Wizz Air je posvećen srpskim putnicima, šireći svoju mrežu linija i stvarajući sve više mogućnosti za jeftina putovanja od i do Srbije. Tokom 2017. Wizz Air je prevezao više od 745.000 putnika na svojim srpskim linijama, ostvarivši porast od 37% u odnosu na godinu pre i podstakavši razvoj lokalnog tržišta rada u oblasti vazduhoplovstva i turizma sa više od 550 radnih mesta u povezanim delatnostima. U 2017. je dodat jedan avion u Wizz Air-ovu bazu u Beogradu i pokrenute su četiri nove linije. Wizz Air u Srbiji trenutno saobraća sa dva aviona iz svoje beogradske baze, zapošljava 58 članova posade orijentisane ka putnicima i nudi ukupno 20 low-cost linija do 15 destinacija u osam zemalja sa dva srpska aerodroma: u Beogradu i Nišu. U ovom trenutku Wizz Air u Srbiji raspolaže kapacitetom od 900.000 sedišta što predstavlja povećanje od 7% u odnosu na prošlu godinu.
Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a je izjavio: „2017 je bila godina velike ekspanzije Wizz Air-a. Ostvarili smo značajan rast u svim aspektima poslovanja i postavili WIZZ na mesto jedne od najnaprednijih avio-kompanija, udarili smo temelje za kontinuirani rast u narednoj deceniji. Sa našom potvrđenom ultra low-cost cenovnom politikom, visoko obrazovanim osobljem koje je usmereno ka putnicima, mladom i modernom flotom i izvanrednom uslugom mi smo na dobrom mestu prilikom izbora svakog zahtevnog putnika u svim zemljama gde letimo. Nastavićemo sa našim doslednim i brzim rastom stvarajući još više mogućnosti unutar Evrope ali i van nje“.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *