Zašto uvek treba da birate rane jutarnje letove

Zašto uvek treba da birate rane jutarnje letove

Zašto uvek treba da birate rane jutarnje letove

Novogodišnji i božićni praznici predstavljaju vreme kada su svetski aerodromi posebno opterećeni. Svi u to vreme pokušavaju da stignu do svoje porodice ili da iskoriste slobodne dane i odu na odmor. Gužve na aerodromima su velike, a budući da vreme može biti nepredvidljivo, česti su i poremećaji u avio saobraćaju zbog snega i nevremena.

Postoji jedan jednostavan način da sebi povećate šanse da vam let ne kasni, a to je da odaberete što raniji jutarnji let. Statistike pokazuju da jutarnji letovi u proseku kasne mnogo manje od popodnevnih ili večernjih. Kako biste izbegli kašnjenja i odlaganja, najbolji su rani jutarnji letovi – pre 08.00h. Od tog vremena, kašnjenja tokom dana postaju sve učestalija, a „vrhunac“ dostižu oko 18.00h.

Stručnaci objašnjavaju da avioni koji poleću ujutru, zbog manje „gužve na nebu“ ne moraju da čekaju na poletanje, dok kasnije tokom dana, kako se povećava fekvencija saobraćaja, kontrolori letenja nekada moraju da odlažu poletanja i sletanja. Takođe, jutarnji letovi su manje podložni lošem vremenu, budući da se vremenske nepogode i nevremena sa grmljavinom statistički češće dešavaju popodne.

Svi oni koji mrze gužve i duge redove treba da znaju i da su na aerodromima u ranim jutarnjim časovima manje gužve nego kasnije tokom dana. Većina njih najveći promet putnika ima između 11.00h i 22.00h. A ko rano rani, može da prođe i jeftinije. Naime, pošto većina ljudi uprkos očiglednim prednostima jutarnjih letova ipak više voli da ujutru duže spava, aviokompanije često po povoljnijim cenama prodaju svoje prve jutarnje letove.

Zato, probudite se rano. Uvek možete da spavate u avionu, nakon što ste se bez problema i gužvi ukrcali na svoj let.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X