Zbog čega je novi vijetnamski most poseban?

Zbog čega je novi vijetnamski most poseban?

Zbog čega je novi vijetnamski most poseban?

Proteklih nekoliko godina širom sveta su nikli jedinstveni mostovi, na veliku radost lokalaca, ali i turista.

Stakleni mostovi iznad Velikog kanjona Zhangjiajie i u Hongyagu parku u Kini ubrzo su postali velike turističke atrakcije, a istu popularnost stekao je i panoramski most na planini Whistler u Birtanskoj Kolumbiji.

Novi most koji se pridružuje listi jedinstvenih svetskih atrakcija nalazi se u Vijetnamu. Zlatni most (Cau Vang), smešten u brdima Ba Na u Danangu, na 1.414 metara nadmorske visine, okružen je veličanstvenim zelenilom i planinskim vrhovima koji se mogu videti u daljini. Ono što ga čini jedinstvenim su dve velike kamene strukture prekrivene mahovinom, koje prestavljaju ruke planinskog boga, i koje kao da podižu most ka nebu.

Za njegovu izgradnju bilo je potrebno godinu dana, a otvoren je prošlog meseca. Već je privukao veliki broj lokalnih, ali i stranih turista, koji u ovu regiju dolaze da bi videli još jednu vijetnamsku atrakciju – Francusko selo, a tu su i drevni hram i muzej voštanih figura. Most je već postao popularno mesto za fotografije mladenaca, a na njemu je održano i jedno profesionalno modno snimanje.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X