Žrtve turističkih prevara u Tajlandu dobijaju nadokandu

Žrtve turističkih prevara u Tajlandu dobijaju nadokandu

Žrtve turističkih prevara u Tajlandu dobijaju nadokandu

Turistička organizacija Tajlanda je turistima obezbedila način da traže nadoknadu, ukoliko su bili žrtve prevare od strane turističkih kompanija.

Generalni direktor organizacije, Anant Wongbenjarat, pojasnio je da će pravo na kompenzaciju imati oni stranci kojima registrovane turističke agencije i operatori nisu obezbedile dogovorenu uslugu ili se dokaže da su eksploatisali klijente.

Kompenzacije isplaćuje Fond za poslovnu zaštitu turista kojim upravlja turistička organizacija i biće isplaćene samo nadoknade za prevare od strane registrovanih (legalnih) kompanija. Anant je turistima savetovao da pre kupovine tura i aranžmana provere da li je agencija sa kojom sklapaju ugovor registrovana. Svi registrovani operatori u fond uplaćuju između 50.000 i 500.000 bahta. Kada se prevara dokaže, fond odmah oštećenim turistima isplaćuje novac, koji će kasnije naplatiti od operatora. Operatori koji ne rade u skladu za propisima će morati da plate kompenzaciju, ali će izgubiti i novac koji su deponovali u fond. Osim toga, preti im i mogućnost ukidanja dozvole za rad.

Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Current ye@r *

X