Hrana i piće – Otvoren Under - prvi podvodni restoran u Evropi – Travel Magazine

Otvoren Under – prvi podvodni restoran u Evropi

Otvoren Under – prvi podvodni restoran u Evropi

U Norveškoj je otvoren prvi evropski podvodni restoran – Under i već sada ima preko 7.000 rezervacija.

Restoran se nalazi na krajnjem južnom špicu norveške obale Severnog mora, na 70-tak kilometara od Kristijansanda.

Under, kako je nazvan restoran, na engleskom znači „ispod“, dok je na norveškom to reč kojom se označava i čudo. Smešten je na pet i po metara ispod nivoa mora i zaista predstavlja čudo, koje gostima omogućava da uživaju u pogledu na podvodni živi svet.

Potpis na arhitektonsko rešenje restorana stavio je čuveni norveški ahitektonski studio Snoehetta, koji je autor brojnih poznatih modernih građevina poput Opere u Oslu, nove aleksandrijske biblioteke i memorijalnog kompleksa 11. septembar u Njujorku.

Foto: under.no

Kapacitet restorana je do 40 gostiju, a hrana koja im se služi dolazi direktno iz mora oko samog restorana. Zidovi debeli pola metra i stakleni zid u sali za ručavanje odvajaju restoran od mora. Pored je sagrađen i objekat za podvodna istraživanja, pošto je cilj restorana održiva eksploatacija i održivost eko-sistema.

Gosti restorana osim u vrhunskoj hrani mogu da uživaju i u pogledu na podvodni svet koji je u ovom delu Severnog mora izuzetno bogat i raznovrstan. Prosečna cena menija je oko 220 evra.

Ostale korisne savete pročitajte ovde. 

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *