– Broj 154 – Travel Magazine

Broj 154

Broj 154

U poseti

Akaba

Zimu, iako ima svoje kvalitete, većina ljudi ne voli i jedva čeka da joj vidi kraj. Da možemo lako da prekratimo sumorne zimske dane, a da ne putujemo „preko sedam gora i sedam mora“ pokazao nam je Turkish Airlines počastivši nas „zimovanjem“ na moru. I to tropskom.

Pročitajte ceo tekst

Gradovi

Vajmar i Erfurt

Kada pomislimo na posetu Nemačkoj, obično su to neke od popularnih turističkih destinacija, poput Berlina, Minhena, Drezdena, Kelna ili Frankfurta. Ova moćna i lepa država prepuna je neverovatnih mesta, gradova i prirodnih lepota koje se retko ističu, a svakako su vredne pomena i istraživanja. Idemo u pokrajinu koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim!

Atrakcije

10 atrakcija koje će obeležiti 2015.

Godina 2015. doneće velike novine u svetu turizma, u vidu velikih projekata, koji će obradovati one koji tragaju za novim sadržajima širom sveta. Naša planeta biće bogatija za najveći svetski arheološki muzej, za eko park čija će površina prevazići sve dosadašnje, za još jedan Luvr, za Hello Kitty park, koji bi Miki Mausu i njegovoj ekipi mogao da zada ozbiljan udarac, za čitav jedan kvart u Teksasu posvećen zabavi… Svaki od ovih višemilionskih projekata će imati veliki uticaj na lokalni turizam.

Hoteli

Shangri-La Hotel at the Shard

Shangri-La Hotel at the Shard otvoren je u maju prošle godine, u Londonu, a crvenu traku na svečanoj ceremoniji presekao je lično gradonačelnik Boris Džonson. Ovo je prva investicija grupe Shangri-La Hotels and Resorts u Ujedinjenom Kraljevstvu, i treća u Evropi (pored hotela u Parizu i Istanbulu). Ni posle gotovo godinu dana rada hotel nije prestao da privlači medijsku pažnju. Luksuz, a u ovom slučaju reč je o luksuzu u pravom smislu te reči, uvek ima svoju publiku.

Saveti

Prvi put u Amsterdamu

Kanali duž kojih se pružaju kuće sa karakterističnim zabatima, kafići čijoj romantici doprinosi plamen sveća, šum bicikala koji su neizostavna slika grada, bujni parkovi, monumentalni muzeji, šarene pijace, raznolika kuhinja, neobičan šoping i nadaleko čuven noćni život, čine holandsku prestonicu gradom slobodnog duha, jednim od najzanimljivijih evropskih gradova. Odakle početi kada je ponuda tolika? Izdvojili smo top savete za prvu posetu Amsterdamu, koji bi trebalo da vam pomognu, da uzmete maksimum.

Saveti

Hotelske prevare koje bi mogle da vam pokvare odmor

Ideja ovog teksta nikako nije da baci senku na hotelijere, koji se iz petnih žila trude da nam ugode tokom boravka u hotelu. Naprotiv, ovo je samo upozorenje na „sitne“ prevare koje bismo, ukoliko znamo za njih, mogli da izbegnemo na putovanju. Hotel zauzima centralno mesto ove priče, jer se radnja odvija u njemu, ali akteri „negativci“ često dolaze spolja. Obratite pažnju!

 Hari u…

Bangladeš

Iako je Bangladeš zemlja u koju turisti ne zalaze, za mene je, naravno, predstavljala izazov. Imao sam dva cilja – da posetim grad – džamiju u Bageratu, kao i nacionalni park Sandarbans, u kome žive bengalski tigrovi. Ipak, ova priča o Bangladešu otišla je u sasvim drugom pravcu…

 Knjiga u koferu

Bratstvo loze, Džon Fante

Sećam se kao da je bilo danas: već posle nekoliko stranica sam shvatio da sam nekoliko puta ozbiljno zaurlao od smeha. A ne pamtim kad sam se tako lepo smejao čitajući neku knjigu. Do zore sam pročitao ceo roman… „Bratstvo loze“ me je vratilo na pravi put. Sad verujem samo sopstvenom zadovoljstvu.

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...