Destinacije – 10 najlepših plaža Španije – Travel Magazine

10 najlepših plaža Španije

10 najlepših plaža Španije

Španija je jedna od destinacija koja je oduvek nudila niz prelepih mesta za savršen letnji odmor. Mi smo istraživali koje su najatraktivnije destinacije za sunčane dane u Španiji i došli do sledećih 10 najlepših plaža koje će zadovoljiti i najprobirljivijeg turistu.

Plaža La Lanzada – Sanxexo (Galicija)

Ova plaža od 3 kilometra jedna je od najposećenijih u Galiciji. Ne postoji osoba koja može da odoli njenim kristalnim vodama, prelepim zalascima sunca, sitnom zrnastom pesku i mnogim aktivnostima, uključujući surfanje i jedrenje na dasci. Zbog svoje veličine, plaža Lanzada idealna je za one koji vole duge šetnje praćene prekrasnim pogledom.

Plaža La Caleta – Kadiz (Andaluzija)

Plaža Caleta, ili plaža La Caleta, jedna je od najznačajnijih plaža Kadiza. Njena mirna voda i ugodna atmosfera čine ovu plažu jednom od omiljenih. S obzirom da zauzima samo pola kilometra, plaža Caleta idealna je za sve koji vole male oaze raja. Oni koji traže veću mobilnost trebali bi istražiti druge alternative, jer smanjeni prostor za neke može biti neprivlačan. Uprkos svojoj dužini, La Caleta posetiocima nudi mogućnost izlet kajakom, kao i uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz more. Jedna od najistaknutijih atrakcija ove plaže je njena centralna zgrada, poznata kao „Balneario de la Palma“, koja se pojavljuje u filmovima kao što su Die Another Day i El Amor Brujo u režiji poznatog Carlosa Saure.

Plaža El Sardinero – Santander (Kantabrija)

Dva kilometra sitnog peska čine ovu turističku enklavu, blagoslovljenu bogatom klimom i sa nekoliko objekata za uživanje. Naziv „Playa Primera de El Sardinero“ (lit. prva sardinska plaža) predstavlja deo istorije jer je pre mnogo godina ovo mesto bilo mesto susreta za sardinski ribolov. Danas stotine putnika uživaju na njoj, kao i u čistoći i svežini njenih voda.

View this post on Instagram

Made in Spain✨🐚🌴💙 #LaTierruca

A post shared by Rosa de La Lombana Barros (@anotherwomanbyrose) on

Plaža Cala Millor – Balearska ostrva (Majorka)

Cala Millor je više od destinacije. Ovaj grad na obalama Majorke poznat je po odličnoj turističkoj ponudi, uključujući plažu dugu 2 kilometra, i mirnu, ali plitku vodu. Ova plaža nudi mnoštvo aktivnosti za posetioce, uključujući sportske turnire odbojke i fudbala na pesku, kao i vožnju kajakom i džet-skijem. Sa druge strane, ona ima biciklističku stazu, pešačke staze, tuševe i najrazličitije fast food objekte.

Plaža Canyelles Petites – Đirona (Katalonija)

Plaža Canielles Petites je vrlo mala (dugačka je tek 300 metara) i nalazi se u urbanizovanom području. Plaža je jedna od najpopularnijih letnjih mesta lokalaca. Canyelles Petites ima EMAS sertifikat (Eco-Management and Audit Scheme), dodeljen zbog čistoće vode i čistoće njene okoline. Na ovoj plaži, pored odmora, putnici će moći u potpunosti da uživaju u svim zdravstvenim prednostima visokokvalitetne morske vode.

Plaža Anfi del Mar – Las Palmas (Kanarska ostrva)

Jednom kada stignete u Mogan (Gran Canaria), prvo što ćete videti su nestvarne tirkizne boje. Ovaj grad, smešten na jugozapadu ostrva, svake godine dočekuje stotine turista, koji se često stacioniraju na plaži Anfi del Mar, jer je to jedno od najlepših mesta na svetu. Ova plaža, veštački izgrađena 90-ih, podseća na Karibe i posetiocima nudi mali raj. Obavezan je izlet do ostrva Maroa i beach kluba koji se tamo nalazi.

Plaža Bahia – Mazarron (region Mursije)

Plaža Bahia nalazi se jugozapadno od Mazarrona u Mursiji, a njenih 200 metara svake godine privlači hiljade posetilaca. Pored ekološke ocene Plava zastava, ovo odredište pruža turistima mirno okruženje, priliku za šetnju i čak i čitanje knjige. U stvari, jedna od glavnih atrakcija ovog mesta je pogled na Sredozemno more, kao i na grad i druga obližnja mesta. Na ovoj plaži možete da igrate odbojku na pesku, ali i da uživate u časovima zumbe, stonog tenisa, pa čak i filmskih večeri.

Plaža La Barrosa – Kadiz (Andaluzija)

Plaža La Barrosa, koju mnogi smatraju jednom od najvažnijih i najlepših u Španiji, prekriva preko 8 kilometara vode i peska, podeljenih u 3 dela poznata kao „staze“. Mnogo godina zaredom ova destinacija je, pored ostalih priznanja, stekla ekološku ocenu Plava zastava kao i standard „Q za turistički kvalitet“. Topla voda i povoljni uslovi svih njenih objekata čine je jednom od najposećenijih plaža u Španiji. U zavisnosti od „staze“, možete uživati u velikim baštama, restoranima, hotelima sa 5 zvezdica i raznim prodavnicama, što je u osnovi ceo turistički kompleks za putnike. Danas nisu samo Španci koji posećuju plažu La Barrosa, već i turisti iz Nemačke i Francuske koji veoma cene i vole ovaj raj na zemlji.

Plaža Las Catedrales – Ribadeo (Galicija)

Obala Lugo, u Galiciji, bila je privilegovana svojim geografskim položajem. Na više od 800 metara nalazi se Las Catedrales- Ribadeo, izuzetno atraktivna plaža za oči bilo kog putnika. Plaža Las Catedrales, poznata po veličanstvenim kamenim formacijama koje je okružuju, omogućava posetiocima da uživaju u pogledu kao nijedna druga. Budući da to nije konvencionalna plaža, najčešća aktivnost je sedenje na stenama za razmišljanje o pejzažu, kao i obilazak, kako biste videli sva čuda plaže. Ova plaža je proglašena prirodnim spomenikom od strane regionalne vlade Galicije. Pošto je plaža zaštićeno područje, mnoge aktivnosti, poput kampovanja ili penjanja, su zabranjene. Ipak, turisti mogu uživati u objektima poput restorana i pešačkih zona, što boravak čini istinskim zadovoljstvom.

Plaža Santa Marina – Ribadesella (Asturias)

Poznata po tome što je jedna od najvećih plaža na asturijskoj obali, Santa Marina se može pohvaliti sa više od kilometra zlatnog peska, gde posetioci mogu odmarati ili uživati u konjskim trkama i drugim atraktivnim sadržajem u okolini. Kada posećujete Santa Marina, gotovo je nemoguće zanemariti istoriju, jer je ona okružena zidinama iz početka prošlog veka. Na ovom mestu su takođe pronađeni paleontološki nalazi vrsta dinosaurusa, što dodatno povećava njenu istorijsku i baštinsku vrednost. Budući da je Santa Marina izrazito urbanizovana, nudi usluge poput tuševa, pa čak i biblioteku.

Pogledajte top atrakcije Madrida, kao i na koji način je opera u Barseloni otvorila opet svoja vrata. Saznajte i zašto agencije odbijaju da izvrše rezervaciju aranžmana za jul i avgust.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
207Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *