Destinacije – Latinska Amerika - 10 fascinatnih destinacija koje će vas očarati – Travel Magazine

Latinska Amerika – 10 fascinatnih destinacija koje će vas očarati

Latinska Amerika – 10 fascinatnih destinacija koje će vas očarati

Latinska Amerika ima mnoštvo destinacija koje je potrebno videti bar jednom u životu. S obzirom na ogromnu regiju koju pokriva Latinska Amerika, putnici na ovom kontinentu mogu naći takvu raznolikost da tokom istog putovanja čovek može otkriti sneg, more, velike gradove ili provesti dan u seoskoj kući.

Pogledajte magične destinacije koje nestaju, kao i 9 destinacija za putovanje sa najboljim drugaricama

Salar de Uyuni (Bolivija)

Smešten u jugozapadnom delu zemlje, Salar de Uyuni je najveća slana ravnica na svetu. Ova polusušna pustinja i vulkansko kopneno područje ima veliki ekonomski značaj za Boliviju, posebno rezervu od 9 miliona tona litijuma i drugih minerala, kao i pejzaže izuzetne prirodne lepote.

Plaža Jericoacoara (Brazil)

U brazilskoj regiji Ceara, Jericoacoara sem što je malo ribarsko mesto koje privlači turiste zbog predivnog primorskog pejzaža, je i mesto u kom se nalazi najlepša plaža Brazila. Jericoacoara se nalazi oko 300 km zapadno od Fortaleze, a poznat je po velikoj plaži do koje se može doći nakon šetnje ogromnim peščanim dinama koje ovom mestu pružaju jedinstven pogled na raj.

Kartagena (Kolumbija)

Ovaj drevni grad odavno je UNESCO proglasio za svetsku baštinu. Kartagena sa zidinama čuva kolonijalnu arhitekturu i najpotpuniji je skup utvrđenja Latinske Amerike. Pored svog karakterističnog kolonijalnog šarma, mešavine republičke i moderne arhitekture, Kartagena nudi brojne atrakcije kao što su živopisni noćni život, kulturni festivali, bujni pejzaži, velelepne plaže, odlična hrana i važna hotelska i turistička infrastruktura.

Havana (Kuba)

Izgrađen u 16. veku kao jedan od 7 čudesnih gradova sveta, Havana, glavni grad Kube, privlači građane iz svih delova sveta. Njeni ljudi, arhitektura, istorijsko nasleđe, muzika, običaji i tradicije čine ga nezaboravnom destinacijom.

View this post on Instagram

📍Vedado ⠀ 🇨🇺 Havana, Cuba

A post shared by Sara RB (@mapsandstamps_) on

Ostrva Galapagos (Ekvador)

Ovo egzotično mesto rezultat je konstantnih erupcija podvodnih vulkana, koje se i danas dešavaju. Zbog njihove neobične lokacije, na ostrvima se mogu naći mnoge od najneobičnijih životinjskih i biljnih vrsta na svetu. Iz tog razloga, ostrva Galapagos su jedno od najpopularnijih odredišta za sve ljubitelje egzotičnih i divljih životinja.

Samana (Dominikanska Republika)

Samana je prirodno blago koje nudi jedan specijalan doživljaj. Divlja je i zelena, sa uvalama, zalivima, vodopadima, planinama i neverovatnim pogledom. Grad je poznat po svojim plažama koje obilaze bodibilderi, po planinarenju i posmatranju kitova.

Cabo Polonio (Urugvaj)

Ovo malo mesto je zaštićeno područje koje se nalazi u regiji Rocha. Cabo Polonio poznat je po svojoj živopisnoj lepoti koja ima sve tipične osobine urugvajske atlantske obale. Ne postoje ulice ili putevi, već nepravilne staze (dine) koje vode do malih i kamenih, jednostavnih kućica.

Mendoza (Argentina)

Bogati i raznoliki pejzaži, bistre vode i svež vazduh čine provinciju Mendoza, usred velike oaze, rajem na Zemlji. Smešten u podnožju planina Anda, Mendoza je mesto koje nudi zabavu, prirodu, avanturu, opuštanje, istoriju, muzeje i kulturu, sve na jednoj destinaciji.

Jezero Atitlan (Gvatemala)

Bazen jezera vulkanskog porekla okružen je sa još tri vulkana i brdima prekrivenim gustim šumama koje mu daju spektakularno prirodno okruženje. Savršeno je odredište za planinarenje, ali i za upoznavanje kulture Maja zbog 12 malih gradova i sela na koje je uticalo ovo autohtono nasleđe oko jezera.

Vodopadi Angel Falls (Venecuela)

Sa visinom od 979 metara, Angel Falls najveći je vodopad na svetu. Popeti se do vrha može biti izazov, ali pogled odatle će ga svakako učiniti vrednim posete.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
210Shares
Podelite ovaj članak...

1 komentar

  1. How about CHILE……The most beautiful places, no just in S.A. but in the hole world?

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *