Destinacije – 4 najlepše plaže u Bugarskoj – Travel Magazine

4 najlepše plaže u Bugarskoj

4 najlepše plaže u Bugarskoj

Nakon što je Bugarska otvorila granice za srpske turiste, pa je sada ulazak u ovu komšijsku državu moguć i bez PCR testa, otvorila se još jedna opcija za naše turiste koji traže „poslednji voz“ za odlazak na letovanje.

Kolege sa Telegraf-a su na jednom mestu izdvojile četiri najlepše plaže u Bugarskoj.

Plaža Harmanite (Sozopol)

Plaža Harmanite nalazi se u južnom delu Sozopola (smer Kavatsite) u novom delu grada. To je jedna od dve sozopoljske plaže, peščana je i ima površinu od 14.280 kvadratnih metara. Poznata je po diskotekama i restoranima, pa je tako idealna za mlađu populaciju.

Plaža gusara – Silistar

Plaža Silistar poznata je i pod nazivom Plaža gusara.

Pretpostavlja se da su u antičko doba ovaj i susedni zaliv (plaža Listi) bili baza razbojnika (gusara), a ime Silistar potiče od grčke reči „siunlistareo“ – lokacija u blizini pljačkaša. Okružena je šumom pa ćete imati poseban doživljaj na ovaj plaži.

Zlatni pjasci

Plaža Zlatni Pjasci ili Golden Sands je letovalište, koje se nalazi na oko 18 km istočno od Varne. Bogato zelenilom i mineralnim izvorima, predstavlja biser bugarske obale. Dugačka plaža od 3.5 km odlikuje se najfinijim sitnim, zlatnim peskom, smeštena između šumovitih brežuljaka i plavog mora.

View this post on Instagram

Известный курорт Болгарии Золотые пески — это часть национального парка Варны на Черноморском побережье. Да-да, это то самое Черное море, знакомое с детства. Только вот почему-то я совсем его не узнаю. Цвет воды у берега почти лазурный, а дальше — насыщенный синий, не слишком темный. И вода такая теплая! Заходить в море и выходить из него комфортно. Климат похож на крымский, влажный воздух и запах хвои, а вот пляж песчаный, с нежным мелким песком и небольшим количеством ракушек. В закатное время песок, подсвеченный солнцем, почти золотой. Отсюда и название. Кстати по-болгарски это звучит Златни Пясъци 😄. Как вам такое название? #bulgaria #varna #goldensands #travel #travel2020 #wine #glasses #золотыепески #варна #болгария #болгария🇧🇬 #болгариясолнечныйберег #путешествия #путешествия2020 #пляж #вино #бокалвина #бокалы #видео #видеобокалы #видеоболгария

A post shared by AESTHETICS of moments ✨ BERLIN (@marydaystyle) on

Ovo turističko letovalište nastalo je 1957. godine, a danas ima preko 100 hotela i 200 kamp naselja i smatra se za najpopularnije u Bugarskoj. Manastir Aladža jedan je od najočuvanijih manastira u steni u regiji Dobrudža, a nalazi se 30 km od Zlatnih Pjasca.

PROČITAJTE I…

Bugarska – turistička destinacija u usponu

Akvapolis – najveci akva park na Balkanu, toplo more, barovi, noćni klubovi, mnogobrojni restorani u kojima se nude specijaliteti po pristupačnim cenama i zanimljivi izleti, upotpuniće vaš boravak na Crnom moru.

Nesebar

Svaka turistička zemlja ima svoj posebni “biser“ koji se ističe, izdvaja i kojim se diči. U Bugarskoj to je neprikosnoveni Nesebar, grad prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Grad kojem se ljudi vraćaju i grad koji je idealan za vaše prvo letovanje u Bugarskoj.

Najpopularnije plaze na Instagramu
PROČITAJTE I…

Ovo su najpopularnije plaže na Instagramu

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
42Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X