Destinacije – 5 najlepših plaža Albanije – Travel Magazine

5 najlepših plaža Albanije

5 najlepših plaža Albanije

Albanija postaje sve popularnija letnja destinacija, zahvaljujući neverovatnoj, a do sada neotkrivenoj obali, piše Telegraf. Na albanskoj rivijeri postoji toliko lepih plaža koje mogu da se mere sa onima u Grčkoj, a evo samo nekih od njih.

Plaža Gjipe

Jedan od skrivenih dragulja Albanije je bajkovita plaža Gjipe koja se nalazi nedaleko od Valone. Posetioci do nje mogu doći brodom ili automobilom, ali u tom slučaju morate malo pešačiti do nje.

Plaža je okružena visokim stenama, pa ćete imati osećaj da se nalazite na pustom ostrvu. Vode Jonskog mora su kristalno bistre, a mnogi kažu da oči prosto „bole“ od tolikog plavetnila.

View this post on Instagram

🦈 🏖 #albania

A post shared by T L (@tmln23) on

plaze-maldiva
PROČITAJTE I…

7 najlepših plaža Maldiva

Gramata bej

Jedna od najlepših plaža Albanije, zaliv Gramata je divno mesto na kojem možete provesti dan u blizini Valone. Poželjno ju je obići brodom jer ako biste se odlučili za pešačenje, čeka vas čak 7 sati puta do plaže! Kampovanje je dozvoljeno, ali obavezno ponesite vodu, hranu i druge potrepštine jer je Gramata bej izolovana i divlja plaža na kojoj nema ničega.

Plaža Dermi

Plaža i istoimeno mesto Dermi nalaze se 42 kilometra od Valone, a letovalište je poznato po noćnom životu i tradicionalnim kamenim kućama. Poslednjih godina sve više skandinavskih turista dolazi ovde. Ipak, i dalje je pošteđeno masovnog turizma u odnosu na druge destinacije u Albaniji.

Tirana - 6 atrakcija albanske prestonice
PROČITAJTE I…

Tirana – 6 gradskih atrakcija albanske prestonice

Ksamili

Ustvari u pitanju je mesto sa nekoliko uvalica, tako da vam neće biti problem da pronađete dobro mesto. Istoimeno mesto i plaža su deo Nacionalnog parka Butrint, a nalaze se nedaleko od Sarande.

Ksamili se zaista smatra pravim evropskim rajem, pa ni ne čudi što je mesto u julu i avgustu prepuno ljudi. Najbolje vreme za posetu je definitivno maj ili početak juna, ali i nakon završetka udarne sezone, odnosno u septembru.

Plaža Pulebarda

U prevodu plaža galebova nalazi se između Sarande i Ksamila. Da biste stigli do nje možete ići autobusom koji ide na svaki sat od Sarande. Potrebno je samo da kažete vozaču da idete do nje, a onda ćete se pešaka spustiti sa glavnog puta SH81.

Čeka vas 20-ak minuta hoda koji se u potpunosti isplati. Takođe, prilaz kolima je omogućen, ali bi trebalo da budete oprezni jer je poslednji deo puta kamenit.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
188Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *