Destinacije – 7 najlepših skrivenih ostrva Francuske – Travel Magazine

7 najlepših skrivenih ostrva Francuske

7 najlepših skrivenih ostrva Francuske

Iako nam je Francuska zatvorila granice, to ne znači da ne sanjamo o nekoj francuskoj turi na koju ćemo moći da odemo kada se uslovi za to stvore. Ovoga puta „skeniramo“ za vas relativno nepoznata ostrva Francuske, koja nude izolovani i opuštajući odmor.

Pogledajte zbog čega biste trebali da posetite Antib, drevni grad Francuske, kao i atrakcije Hvara. Saznajte i koje Balearsko ostrvo je idealno za vas. 

Grande-Ile, Normandija

Grande-Ile kako mu samo ime govori je najveće ostrvo Ile Chausey, i nalazi se na severu Normandije, blizu zaliva Mont Saint-Michel i Channel ostrva. Dugačko je nešto manje od kilometar, ali ipak uspeva da ponudi šest peščanih plaža, tvrđavu Napoleona i ribarsko selo. Ovde možete da uživate u najboljoj morskoj hrani s posebnim akcentom na rakove, jastoga i školjke. Gde da odsednete? Hotel du Fort et des Iles ima osam jednostavnih soba u drvetu koje nalikuju kabinama čamca.

Port-Cros, Provansa

Ostavite u retrovizoru Azurnu obalu i uputite se do Iles d’Hyeres-a, između Marseja i Sen Tropea. Port-Cros nudi raj bez automobila, jednu divlju dozu Provanse. Možete biciklom ili pešice da pratite stazu kroz šumu, dugu 31 kilometar oko neravne obale, ili da ronite u zaštićenim vodama. Za boravak vam predlažemo Le Manoir, letnjikovac iz 19. veka ukrašen zelenim prozorskim kapcima koji se nalazi u oazi eukaliptusa. Hotel ima bazen, jednostavne, ali udobne sobe i osoblje koje obožava da vam poslužuju ukusne morske plodove.

Cavallo, Korzika

Kavalo (Cavallo) je malo mediteransko ostrvo Francuske, između Korzike i Sardinije, vrlo ekskluzivnog oblika. Čamcima i jahtama nije dozvoljeno pristajanje u uvalama, prevoz je limitiran na golf-kolica, a postoji tek nekoliko vila-bungalova. Ovo ostrvo inače je deo arhipelaga Lavezzi, koji je poznat po prelepim peščanim plažama. Gde da odsednete? Hotel & Spa des Pecheurs ima 50 soba izgrađenih od lokalnog kamena. Obuhvata i teniske terene, a prijatni domaćini mogu da vam organizuju ronjenje.

L’Ile A Bois, Bretanja

Obala Bretanje obiluje ostrvima koja turisti posećuju redovnim trajektnim linijama. Zbog mrvice ekskluzivnosti, ovo privatno ostrvo veličine 37 hektara kod Pajmpola na severnoj obali može da bude vaša doza raja. Prepuno peščanih plaža i šumovitih staza, L’Ile A Bois je savršeno mesto za provod sa porodicom dok pecate ili plivate u čistim vodama. Takođe se pruža pogled na poznatiji Ile de Brehat, do kojeg možete doći trajektom, kako biste videli lepe vrtove, svetionike i mlin. Ostrvo je sa obalom povezano nasipom izgrađenim nakon nemačke okupacije. Gde da odsednete? Tipična bretonska kuća izvana, a tradicionalno iznutra, Grande Maison nudi šest dvokrevetnih soba plus krevet na sprat, sa dosta prostora.

View this post on Instagram

#ileaboisjuin

A post shared by L’ile à bois (@cath.gaillemain) on

Ile de Bendor, Provansa

Francuski industrijalista Paul Ricard odlućio je sredinom 50-ih godina prošlog veka da u blizini luke Tulon, kupi malo ostravo Bendor i pretvori ga u raj za njega i prijatelje iz džet-seta. Sada nakon što je ostrvo otvoreno za javnost, kameniti raj sa malim selom je adresa za ljubitelje retkih vina i pašteta, kao i vintage knjiga o koktelima. Možete da odsednete u hotelu Delos koji ima divan pogled na more. Tu je i šareni bar i otvoreni bazen, a u cenu je uračunat i desetominutni trajekt iz Bandola.

Ile d’Aix, Charente-Maritime

Dok Bretanci letuju na Ile de Re, dalje na samom sever, Parižani vole ovu zapostavljenu obalnu idilu od samo 250 stanovnika. Oko Aixa možete prošetati za tri sata. Postoje uvale za kupanje, ostrige za jelo i bogata istorija ostrva. Važna bitka za vreme Napoleona se odvijala na moru, car je boravio ovde pre izgnanstva na ostrvo Svete Helene, pa je tu i muzej posvećen njemu. Gde odsesti? Nigde drugde, osim u hotelu Napoleon koji nudi 18 modernih soba, od kojih neke imaju pogled na more.

View this post on Instagram

🌺 #iledaix #charentemaritime

A post shared by Camille Guicheteau (@camill_g) on

Ile de Houat, Bretanja

Severoistočno od najvećeg ostrva Bretanje, Belle-Ile, nalazi se manje poznati i neometani Houat, dugačak samo tri kilometra. Jedna od njegovih plaža, Treac ‘er Goured, skoro čini polovinu ostrva. Pored kuća sa plavim krovovima, šarenih ribarskih brodica i šetnji močvarnim staništima, u Houatu se nalazi i neobično mesto – muzej koji istražuje svet mikroskopskih organizama fitoplanktona. La Boite a Poissons, koji je otvoren do 20. septembra, ima zvonaste šatore sa japanskim krevetima i prekrivačima.

Brojne atraktivne destinacije upoznajte ovde.

Podelite ovaj članak...
158Shares
Podelite ovaj članak...

2 Komentara

  1. Ostrvo,koje ostavlja bez daha,vratila bih se tamo i ostala..da uzivam u nestvarnom svetu..

    Pošaljite odgovor

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X