Afrika – 10 razloga za odmor u Egiptu – Travel Magazine

10 razloga za odmor u Egiptu

10 razloga za odmor u Egiptu

Turistička agencija Egipta vas poziva da posetite Egipat i da iskusite sve čari njegovih najpoznatijih turističkih destinacija, kao što su Hurgada i Marsa Alam.

Vrhunski rizorti, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, savršena klima i prelepe plaže, samo su neke od prednosti ove zemlje. A evo i 10 razloga zbog kojih je Egipat savršen izbor za vaš sledeći odmor:

  1. Do egipatskih rizorta se avionom stiže lako, a letovi u proseku traju između 3,5 i 4 sata.
  2. Vizu za Egipat ćete dobiti lako preko svoje turističke agencije, u okviru putnog aranžmana, ili ukoliko putujete samostalno, na aerodromu.
  3. Egipatski rizorti locirani su u blizini aerodroma i uglavnom vam neće trebati više od sat vremena od sletanja do hotelske recepcije.
  4. Vreme je tokom cele godine pogodno za posetu. Čak i zimi temperature ne padaju ispod 22 stepena. Možda još važnija je stabilnost temperature vode, koja u proseku iznosi 20 stepeni, a leti dostiže i vrednosti iznad 26 stepeni, uz temperaturu vazduha od oko 35 stepeni.
  5. Svi rizorti u Hurgadi i Marsa Alamu posluju po All Inclusive sistemu, gde su svi obroci uključeni u cenu aranžmana.
  6. Lokalna kuhinja će zadovoljiti ukus i najzahtevnijih gurmana, kako ljubitelja mesa, tako i vegetarijanaca. Jela možda nisu raznovrsna kao na nekim drugim svetskim destinacijama, ali plene jednostavnošću, svežinom i zdravim sastojcima. Egipćani hranu pripremaju od povrća, jagnjetine, piletine, uz dodatak začina.
  7. Lokalne plaže svojim gostima obezbeđuju besplatne suncobrane, ležaljke i peškire.
  8. Šoping spada u veoma popularne aktivnosti. Nakon opuštajućeg dana na plaži, hotelskim shuttle autobusom možete otići u kupovinu i na lokalnim bazrima razgledati odeću od kvalitetnog pamuka, začine i čajeve. Cenkanje je obavezan deo ugođaja!
  9. U Egiptu gotovo svuda možete plaćati eurima ili dolarima, pa ne morate da brinete o menjanju novca u egipatske funte. Preporuka je da se snabdete sa velikom količinom novčanica od jednog dolara ili kovanica od 1 eura, koje su zgodne za davanje napojnica i manje kupovine.
  10. Nemojte propustiti da posetite bar neki od spomenika drevne egipatske civilizacije. Iz rizorta postoje brojne organizovane ture do najvećih atrakcija – Piramida u Gizi, Doline kraljeva, Karnaka, hrama u Luksoru i egipatskih muzeja. Za ove ture se možete prijaviti u svojoj turističkoj agenciji, ili se o ponudi informisati direktno u hotelu u kome odsedate.
Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X