Afrika – EGIPAT: Hurgada i ronjenje – Travel Magazine

EGIPAT: Hurgada i ronjenje

EGIPAT: Hurgada i ronjenje

Hurgada je uz Šarm el Šeik, najbolja morska destinacija u Egiptu. Hurgada vam pruža mogućnost da u rizortima koji su skrojeni prema vašim potrebama, uživate u kristalno čistom moru, ronite na spektakularnim koralnim grebenima i olupinama potonulih brodova. Bez obzira da li ste obučeni ronilac ili ne, moći ćete da uživate u predivnoj podvodnoj flori i fauni, s obzirom da je dosta lokaliteta za ronjenje veoma blizu obale i lako su dostupni, čak i početnicima.

saladcoralanddiverSva egipatska letovališta su zapravo dostupna preko cele godine, tako da pored Hurgade i Šarm el Šeika, možete posetiti i Marsa Alam i El Gunu, koja takođe nude fantastične lokacije za ronjenje, gde možete iznajmiti svu potrebnu opremu, gde možete učiti uz odlične licencirane instruktore i pronaći ronilački program koji god želite.
Ako niste ljubitelj ronjenja, uvek možete izabrati neku od brojnih tura sa brodićima koji imaju stakleno dno, a čak postoje i ture u malim podmornicama, koje će vas odvesti u plave dubine mora.

Imajte u vidu da su većinom plaže u Hurgadi u vlasništvu hotela i logično, što je hotel ekskluzivniji, to će i plaža biti bolja…

Podelite ovaj članak...
0Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *