Afrika – Marsa Alam, egipatski dragulj na Crvenom moru – Travel Magazine

Marsa Alam, egipatski dragulj na Crvenom moru

Marsa Alam, egipatski dragulj na Crvenom moru

Bez obzira na to koliko imate godina, da li ste singl, u vezi ili braku, putujete sa prijateljima ili porodicom, u Marsa Alamu vas čeka mnoštvo zanimljivih sadržaja i aktivnosti.

Od istorijskih lokaliteta do kulturnih atrakcija, lista jedinstvenih mesta koja morate da vidite u Marsa Alamu i njegovoj okolini veoma je duga.

Hrabri avanturisti uživaće u ronjenju i istraživanju grebena Samadai, plivanju sa delfinima ili kite-surfingu na plaži u obližnjem rizortu.

Romantičari i „ptičice“ na medenim mesecu mogu da biraju gde će provesti svoj luksuzni odmor, budući da Marsa Alam obiluje vrhunskim butik rizortima, spa centrima, šoping centrima, restoranima i kafeima, u kojima će vas tretirati kao kraljevsku porodicu. Pripremite se da istražujete nove nivoe luksuza u brojnim hotelima sa 5 zvezdica.

Noćni život, ulična hrana i zabava intrigiraće one mlađe i željne provoda, a ponuda je veoma bogata.

Ako niste noćna ptica i više volite miran odmor sa porodicom, Marsa Alam je destinacija koja nudi brojne zabavne sadržaje za porodice sa decom. Plivanje u bazenu, ronjenje u plićaku, banana čamci, vožnja džet-skija, samo su neki od ponuđenih sadržaja, a postoje i škole ronjenja za najmlađe.

Outdoor aktivnosti su obavezan začin svake posete Marsa Alamu i uključiju jednodnevne safarije, vožnju ili hajking turu do Wadi El Gemal i Gabal Elba nacionalnog parka, ili nešto duže izlete na kojima možete posetiti čuvene egipatske istorijske dragulje – Luksor, Asuan i Qusair.

Kao što možete da vidite, nije bitno da li ste sami ili u društvu, sa mladima ili starima, Marsa Alam je mesto koje morate posetiti i u kome je dobar provod zagarantovan.

Podelite ovaj članak...
16Shares
Podelite ovaj članak...

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *